Participă la INSPIRATION workshop și creează propriul film documentar!Dezvolți propriul tău documentar și ai nevoie de îndrumare profesională de la tutori experimentați? Vrei să ai un sinopsis, treatment și un trailer bine făcut care să reflecte cât mai original subiectul? Dorești să-ți antrenezi abilitățile de pitching în fața unui juriu format din experți europeni și să fii competitiv pentru un premiu? Atunci aplică până pe 15 iunie 2021 la atelierul INSPIRATION organizat de Moldox Lab și vei învăța de la experți internaționali cum să-ți construiești cea mai bună versiune a filmului tău. 

Atelierul INSPIRATION este o bună oportunitate pentru cineaștii și cineastele cu experiență care au un proiect în stadiu de dezvoltare, dar și pentru pasionații de film care doresc să-și dezvolte noi abilități practice pentru un proiect propriu în domeniul cinematografiei documentare și pot participa în calitate de observator/-oare.

Inspiration este deschis pentru realizatori de film, jurnaliști, povestitori vizuali, membri ai societății civile și toți cei pasionați de arta documentară.

Atelierul se va desfășura în două sesiuni:

Modulul I ONLINE (30 iunie – 4 iulie 2021) se va axa pe elaborarea și dezvoltarea propunerii de proiect, realizarea și editarea trailerului, dar și analiza studiilor de caz.

Modulul II CAHUL (6 – 12 septembrie 2021) presupune un atelier intensiv de redactare și prezentare a propunerilor pentru prezentarea proiectelor către potențiali finanțatori și organizații din domeniu.

Atelierul se va încheia cu un pitch public de prezentare a proiectelor în cadrul ceremoniei de închidere a Festivalului Moldox. Pitch-ul va fi evaluat de către experți din industria filmului documentar de la nivel european, care vor selecta patru proiecte pentru a participa la programe de networking și ateliere prestigioase din Europa.

Criterii de eligibilitate pentru participanții cu proiect de film documentar:

  • Pentru a profita din plin de atelier, participanții trebuie să aibă proiectele în stadiul incipient de dezvoltare sau în primele etape de producție;
  • Subiectul proiectului trebuie să abordeze o problemă socială relevantă pentru Republica Moldova;
  • Participanții au cel puțin doi ani de experiență în domeniul cinematografic sau în producția de documentare TV;
  • Participanții sunt cetățeni ai Republicii Moldova sau au un proiect co-produs în Republica Moldova;
  • Participanții cunosc limba engleză.

Pentru a aplică cu proiectul de film documentar, click aici: https://bit.ly/3yQaE1P.

Criterii de eligibilitate pentru participanții în calitate de observator/-oare:

  • Participanții sunt interesați să dezvolte proiecte de film documentar pe o temă socială legată de Republica Moldova;
  • Participanții au experiență în domeniul cinematografic;
  • Participanții sunt cetățeni ai Republicii Moldova;
  • Participanții cunosc limba engleză.

Pentru a aplica în calitate de observator/-oare, click aici: https://bit.ly/3vQnCe0.

Participarea la atelier este gratuită. Termenul limită pentru aplicare este 15 iunie 2021.

Participanții vor fi ghidați de tutori cu experiență vastă în domeniu: Melody Gilbert, regizoare din SUA – „unul dintre cei mai neînfricați regizori din cinematografia documentară contemporană” în opinia Documentary Channel; Hjalmar Palmgren, producător executiv „Searching for Sugar Man”, premiat cu Oscar la categoria „Cel mai bun film documentar 2012”; Jennifer Fox, câștigătoarea premiului pentru cel mai bun documentar la Sundance și IDFA; Simone Baumann, directoarea generală la German Films și alții.

Înregistrarea la atelier reprezintă confirmarea disponibilității de a participa la ambele module (la sesiunea online și cea fizică la Cahul. De asemenea, proiectele care vor participa la atelier vor menționa, atunci când vor fi finalizate, participarea în cadrul atelierului Moldox Lab și vor utiliza identitatea vizuală a Moldox Lab (logo).

Pentru mai multe informații sau întrebări, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail lab@moldoxfestival.com sau să vizitați site-ul moldoxlab.com.

Author: A.O. „MOLDOX”


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet