Înscrie-te la școala de vară pentru drepturile minorităților într-un stil etno-turistic.Cerere de înscriere pentru participarea la proiectul „Împuternicirea tinerilor din grupurile minoritare” 

Platforma Tineretului pentru Solidaritatea Interetnică din Republica Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională prin Black Sea Trust, proiectul Fondului german Marshall din Statele Unite, invită reprezentanții din comunități etnice, religioase și lingvistice să participe la proiectul „Împuternicirea tinerilor din grupurile minoritare”.

Proiectul are drept scop informarea și educarea tinerilor, reprezentanți ai minorităților cu privire la drepturile omului,  acent fiind pus pe drepturile minorităților.

Proiectul va deveni o platformă de succes pentru promovarea dialogului intercultural, precum și pentru a permite tinerilor, reprezentanți ai minorităților să fie auziți și implicați activ în activități civice și în procesele de luare a deciziilor.

Proiectul cuprinde 3 etape:

Prima etapă este școala de vară.

  • Școala de vară va dura 6 zile, aceasta va avea loc în unul dintre complexele etno-turistice ale Moldovei. În afară de metodele de predare clasice, cum ar fi seminarii și prelegeri,  în cadrul școlii vor fi folosite metode de predare non-formale, panouri de discuții, conversații informale cu oaspeții. Formatorii și experții din cadrul școlii vor fi  persoane emerite în domeniul drepturilor omului de nivel național cât şi membri ai diferitelor organisme și organizații care activează în domeniul drepturile omului și drepturile minorităților.

A doua etapă este mentoratul.

  • În această etapă, participanții vor  fi ghidaţi de mentori în domenii  precum: advocacy, dezvoltarea instituțională, activismul civic.

Perioda de mentorat va contribui la aprofundarea  participanţilor în domeniul drepturilor omului şi în acelaşi timp  va oferi spaţiu şi susţinere ca tinerii să participe în organizarea forumului.

A treia etapă este forumul.

  • Evenimentul va avea loc sub forma unui eveniment hibrid online-offline - simultan în 4 locuri fizice diferite de reședință compactă a minorităților, unde locul 4 va fi Chișinău. Partea inovatoare a forumului este că anul acesta platforma de discuţii nu se concentrează numai la nivel central, ci și la nivel regional. Astfel  participanții din regiunile de reședință compactă a minorităților vor participa la forum concomitent.

Când: 22-27 iunie 2021.

Unde? Școala va avea loc offline într-un complex etno-turistic din Moldova.

Cine poate participa?

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care reprezentă grupurile naționale, etnice, religioase, lingvistice, reprezentanți ai societății civile, lucrători ai organizațiilor neguvernamentale, jurnaliști de pe ambele maluri ale Nistrului și toți cei interesați de domeniul protejării drepturilor minorităților. Este încurajată în mod special participarea tinerilor din regiuni. 

Limba de lucru a școlii este rusa, dar următoarele etape vor avea accesibilitatea lingvistica maxima pentru minorităţi.

* Organizatorii oferă cazare și masă gratuit. Toți participanții vor fi rambursați pentru cheltuielile de călătorie.

Pentru a participa la proiect, vă rugăm să completați cererea https://forms.gle/Kno53PRnBcxQFhcp7 înainte de 13 iunie 2021.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați telefonic 0695 82 330 (Mihai Platinda) sau prin e-mail: minority.youth.moldova@gmail.com   

#minority.youth.moldova Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet