Producția show-urilor Live. Secretele din spatele camerei

Era digitală este de neimaginat fără transmisiunile în direct atât la televiziune, radio, și nemijlocit, în mediul on-line. Cu scopul de a deveni credibili și pentru a crește audiența tot mai mulți editori și producători pledează pentru includerile în direct.

Jurnalismul „on air” – între credibilitate și provocări. Ce trebuie să cunoaștem despre acest gen de activitate și ce experiență au acumulat mediile din Moldova? Centrul de Instruire Continuă al Companiei „Teleradio-Moldova” invită jurnaliștii la cea de a III sesiune de instruire dedicată transmisiunilor LIVE.

Cornelia Stefoglu – jurnalist cu vastă experiență de activitate, trainer CIC, va împărtăși secrete și vă va oferi răspunsuri la întrebările care apar în munca pe care o faceți.

  • Cum facem live-urile în știri, emisiuni și ce trebuie să cunoaștem pentru a face un comentariu profesionist la evenimentele transmise în direct?
  • Care sunt criteriile de selectare a temelor pentru activitatea LIVE?
  • Ce calități și abilități trebuie să își dezvolte jurnaliștii care își doresc să practice intervențiile live?
  • Asigurăm transmisiuni în direct cu costuri minime. Cum ne descurcăm în situațiile în care nu dispunem de car mobil și nici de o cameră conectată la Wi-Fi?

Răspunsul la aceste întrebări îl veți afla de la cei ce au în palmaresul său sute și chiar mii de LIVE-uri. Pe parcursul zilelor de instruire veți avea parte și de exerciții practice: facem live-uri împreună, le analizăm, le perfecționăm și le distribuim!

Cursul este adresat în special jurnaliștilor de la studiourile radio și TV regionale.

Perioada desfășurării: 7 – 10 iunie 2021;

Locul desfășurării: platforma online Zoom;

Pentru a primi linkul de acces la training, doritorii sunt rugați să completeze FORMULARUL

Termenul limită pentru aplicare: 05.06.2021

 

Training-ul se va desfășura în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IP Compania „Teleradio-Moldova”.Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet