Jurnalismul de date

În era digitală trebuie să valorificăm
puterea datelor pentru a fi convingători.

Analiza datelor s-a dovedit a fi utilă în diverse domenii, printre care se regăsește jurnalismul și comunicarea, fapt care se datorează profunzimii și complexității informațiilor pe care le oferă. În domeniul jurnalismului analiza datelor poate ajuta profesioniștii din mass-media să își îmbunătățească reportajele și să relateze o istorie complexă prin reprezentări grafice, diagrame captivante. Folosirea instrumentelor analitice, observația și analiza aprofundată a seturilor de date poate dezvălui modele ascunse, recupera și disemina informații importante prin vizualizări interactive și oferi o mai bună înțelegere a evenimentelor.

Un webinar dedicat jurnalismului de date va fi susținut de Dr. Laeeq Khan – conferențiar universitar la School of Media Arts & Studies, Scripps College of Communication la Universitatea din Ohio, SUA, Fondator și Director al Social Media Analytics Research Team (SMART) Lab. Trainingul organizat în exclusivitate, pentru jurnaliștii din Republica Moldova, va conține sesiuni teoretice și practice și va fi structurat astfel încât informația să fie asimilată productiv de către participanți. Trainerul propune spre studiu următoarele module:

  • Introducere în analiza datelor pentru jurnaliști;
  • Căutarea datelor necesare pentru a proba comunicările jurnalistice;
  • Idei de creare de conținut pornind de la analiza datelor;
  • Analitica vizuală: principiile vizualizării datelor.

Perioada desfășurării: 01 – 04 iunie 2021.

Locul desfășurării: platforma online ZOOM.

Doritorii de a participa sunt invitați să completeze FORMULARUL.

Termen limită pentru aplicare: 30 mai 2021

*Linkul de acces va fi transmis cu o zi înainte de începerea trainingului.

**Vă rugăm să verificați și emailurile ajunse în SPAM pentru a evita pierderea mesajului.

Trainingul se va desfășura în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IP Compania „Teleradio-Moldova”.Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet