Culisele celei mai Râvnite Meserii. Cum Ajungi Judecător/Judecătoare?AH LOGO CHISINAU 1

Un judecător, sau un arbitru al justiției, este un înalt funcționar care prezidează, singur sau ca membru al unui complet, ședința instanței de judecată. Competențele, funcțiile, metoda de numire, disciplina și pregătirea profesională a judecătorilor variază în mod considerabil de la o jurisdicție la alta. Judecătorul are un rol similar cu cel al unui arbitru în cadrul unui joc și conduce procesul în mod imparțial și în public. Judecătorul îi audiază pe toți martorii, analizează toate probele prezentate de părțile cauzei, evaluează credibilitatea părților, iar apoi pronunță o hotărâre de soluționare a cauzei, pe baza interpretării legislației și a propriei sale aprecieri personale.

Ești student la Drept și te visezi în scaunul de judecător?

Pe 20 mai începând cu orele 16:00,  America House Chișinău invită tinerii, în special cei ce își doresc să-și construiască o carieră în domeniul juridic, să participe la un interviu (https://fb.me/e/d7Tq0cIgr ) cu Victoria Sanduța - judecătoare, președinta Asociației Judecătorilor „Vocea Justiției”, absolventă a programului OPEN WORLD. Doamna Sanduta va povesti despre meseria de judecător, studii și pașii care nu trebuie de sărit într-o carieră din domeniul juridic și va împărtăși despre cum decurge o zi din viața unui judecător în Republica Moldova.

America House este un centru de resurse și dezvoltare profesională unde vizitatorii pot veni să învețe, să creeze și să se inspire! Centrul oferă o gamă largă de proiecte și programe culturale și educative menite să împărtășească din istoria, cultura și valorile SUA. Aici veți putea să aflați detalii despre studiile în diverse instituții educaționale din SUA prin intermediul Programului Education USA.Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet