„Storytelling-ul audiovizual în producția TV”

Dacă o imagine valorează mii de cuvinte, oare câte cuvinte valorează conținutul audiovizual?

La această întrebare vor găsi răspuns jurnaliștii din Republica Moldova în urma participării la webinarul „Storytelling-ul audiovizual în producția TV”, organizat de Centrul de instruire continuă al TRM. Trainingul este potrivit pentru producătorii de conținut audiovizual, care doresc să cunoască particularităților producției audiovizuale.

Trainera Brit Laak, producător, editor la radiodifuzorul public ERR din Estonia, lector universitar la Universitatea din Tartu, va prezenta diverse posibilități de relatare a subiectelor captivante, utilizând diferite tehnici și tehnologii. Totodată, va utiliza metode de exersare pentru a înțelege mai aprofundat planificarea conținutului în funcție de mediul de comunicare și specificul acestuia.

Atelierele de lucru vor contribui la asimilarea logicii reportajului în producția de conținut audiovizual, iar participanții vor primi recomandări despre lucrul creativ și eficient pe platou. De asemenea, vor servi la înțelegerea imaginii de ansamblu a greșelilor, care pot induce în eroare audiențele în timp ce urmăresc reportajul și, prin urmare, pot submina mesajul transmis.

Cadrul teoretic va fi consolidat cu exerciții creative individuale și de grup, bazate pe planificarea narațiunii audiovizuale palpitante. Participanții vor avea posibilitatea să observe și să analizeze critic diferite tehnici de storytelling.

Instruirea va fi împărțită în ateliere bazate pe etapele de producție și anume:

1.    Pre-producția – se va analiza structura unui reportaj și identifica elementele mesajului și gramatica vizuală, cum are loc construirea unui mesaj remarcabil și memorabil pentru public și planificarea elementelor audiovizuale semnificative pentru a îmbogăți acel mesaj.

2.    Producție – se va concentra asupra modului cum se acționează pe platou pentru a asigura un storytelling audiovizual coerent. Se va discuta despre aspectele legate de conținut (stil, continuitate, unghiuri ale camerei în timpul filmării unui protagonist), cât și cele tehnice (lumină, sunet).

3.    Post-producție – vor fi prezentate principiile fundamentale ale creării unui reportaj în procesul de editare. Pe lângă tehnicile de editare și introducerea unui software potențial, se va examina modul în care putem crea imagini adaptabile diverselor structuri, formate și genuri.

Perioada desfășurării: 13 – 16 aprilie.

Locul desfășurării: Platforma online Zoom.

Doritorii de a participa la trainingul GRATUIT sunt invitați să completeze acest FORMULAR.

Termenul limită pentru aplicare: 11 aprilie 2021

Trainingul se va desfășura în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IP Compania „Teleradio-Moldova”.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.