Concurs de selectare beneficiari/e: Instruire Integrarea Dimensiunii de gen în Elaborare de politici

Anunț de selectare beneficiari/e

Rețeaua Femeilor pentru Democrație (WDN Moldova) și Comunități în acțiune  continuă pentru al doilea an să instruiască factorii decizionali  în ciclul elaborării de politici sensibile la dimensiunea de gen.

Data limită pentru acceptarea înscrierii: 07.04.2021

Care este scopul proiectului?

WDN Moldova  și Comunități în acțiune  își propune să implementeze un program de instruire  prin intermediul căruia va echipa femei și bărbați lideri în funcții decizionale și societatea civilă cu instrumente și cunoștințe pentru a incorpora dimensiunea de gen în elaborarea de documente de politici, inversarea inechității de gen și corectarea echilibrului și dinamicii de putere.

Ce include programul de instruire

Inițiativa este construită în 2 etape:

Etapa 1. Instruire – 30 de participanți  vor beneficia de un program de instruire complex.  Astfel, se vor asigura 8 (opt) sesiuni de formare pe următoarele subiecte, prima sesiune de instruire va avea loc pe data de 10 aprilie. Fiecare sesiune, va fi insoțită și de follow-up pe o platformă online.

 • Ce este politica sensibilă la dimensiunea de gen?
 • Identificarea problemei
 • Elaborare de politici sensibile la dimensiunea de gen
 • Bugetarea sensibilă la gen
 • Adoptarea politicii
 • Tactici de advocacy
 • Implementare de politici și monitorizarea implementării
 • Pașii următori

Luând în considerare pandemia de COVID-19, sesiunile de instruire vor fi online.

Etapa 2. Mentorat – Participanții vor realiza teme pentru acasă luând în considerare cunoștințele acumulate, fiind sprijiniți de traineri-mentori cu experiență în cadrul a 6 sesiuni online, în perioada iunie- iulie.  Mentorul va oferi sprijin în dezvoltarea capacităților individuale în elaborarea documentelor de politici.

Durata proiectului:

Programul de dezvoltare a capacităților se va desfășura în perioada aprilie – iulie 2021.

Cine este eligibil pentru acest proiect? 

 • Persoane care au control asupra banilor și resurselor (primari/e, consilieri/e APL nivelul I si II, manager instituții educaționale și sănătate publică)
 • Persoane care au expertiză și sunt pasionate de domeniul gender și/sau elaborare de politici
 • Organizațiile societății civile care doresc să-și consolideze capacitățile în domeniul integrării dimensiunii de gen în elaborare de politici;
 • Persoane care sunt responsabile de elaborarea deciziilor ( Puncte Focale de gen în ministere şi departamente guvernamentale, asistenți/te în cabinetele deputaților, etc)
 • Lideri/e activi/e civic și politic , dornici/e de a-și consolida capacitățile;
 • Disponibilitate de a participa la toate activitățile proiectului (instruire, mentorat și elaborare politici).

Cum puteți beneficia de acest program?

Persoanele care doresc să aplice la acest program trebuie să completeze formularul de aplicare de pe link-ul https://forms.gle/f4x3NhmftyDrMnzb8 , până pe 07 aprilie 2021.

 Cum vor fi selectați participanții/tele la program?

O comisie de selecție, formată din reprezentante  WDN Moldova  și Comunități în acțiune  vor selecta beneficiarii proiectului.

Întrebări suplimentare:

Dacă aveți întrebări suplimentare puteți să le adresați către la numărul de telefon 079897321 sau email comunitati2021@gmail.com .

Am făcut toate eforturile pentru acordarea la feminin, dacă aveți sugestii de îmbunătățire, vă rog, să le trimiteți pe email.

Această publicație a fost posibilă prin sprijinul oferit de National Endowment for Democracy. Opiniile exprimate aici sunt cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale National Endowment for Democracy  sau ale Institutului Republican Internațional, inclusiv Women’s Democracy Network.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.