Instruire online „Instrumente social media de creare a conținutului audiovizual”

Pe măsură ce platformele media se schimbă, jurnaliștii sunt obligați să fie familiarizați cu toate resursele digitale pentru a excela în a căuta și împărtăși publicului său informații captivante și importante.

Centrul de instruire continuă al TRM organizează cursul de patru zile,  care se referă la instrumentele social media pentru producerea de conținut audiovizual care îi va ajuta pe jurnaliști să își facă munca în mod eficient. În calitate de expert este invitată Rosemarie Calleja – lector senior la Institutul de Artă Creativă din Mosta, Malta.

Instrumentele folosite pentru realizarea muncii jurnalistice s-au modificat concomitent cu dezvoltarea tehnologiilor informaționale. Procesul de angajare și fidelizare a publicului cunoaște noi tendințe, care au fost condiționate de comportamentul consumatorilor de produse mediatice. Secretul perfecționării storytelling-ului online stă în cunoașterea acestor instrumente și folosirea lor la capacitate maximă. Într-o lume în care „infodemicul” dezinformării se răspândește ca un incendiu catalizat, social media devine un jucător cheie. În acest context jurnaliștii trebuie să fie în prim plan și la curent, deoarece publicul își schimbă comportamentul constant în căutarea de știri actuale.

În acest scop trainerul propune spre studiu următoarele subiecte:

  • Platforma Social Media: o prezentare globală;
  • Utilizarea rețelelor sociale în Moldova;
  • Formate inovatoare;
  • Rolul social media în schimbarea comportamentului audienței;
  • Bunul, răul și urâtul rețelelor sociale;
  • Cum să evitați partajarea „știrilor false”;
  • Instrumente de socializare pentru înregistrare de la distanță.

Perioada desfășurării: 30 martie – 2 aprilie 2021.

Locul desfășurării: Platforma online Zoom.

Doritorii de a participa la trainingul GRATUIT sunt invitați să completeze formularul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAt15-GE3C6MPfeRxM6spRIIWyduBgjsp-cAPVoI-sNlfARg/viewform?usp=sf_link

Termenul limită pentru aplicare: 28 martie 2021

Training-ul se va desfășura în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IP Compania „Teleradio-Moldova”.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.