Cum realizez o investigație jurnalistică - curs practic

Distribuie prietenilor:


Programul este dedicat jurnaliștilor începători, studenților facultăților de jurnalism și tinerilor creatori de conținut mediatic. Proiectul este implementat cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite in Republica Moldova, de aceea este gratuit pentru beneficiari.

Programul de instruire este compus din 3 componente:


- Componenta teoretică include 3 lecții targhetate (3 ore fiecare, format online);
- Componenta practică include efectuarea unei investigații jurnalistice în teren. Investigația va fi realizată de comun cu un instructor care vă va asista la toate etapele procesului de lucru: definirea temei, colectarea informației necesare, accesarea informațiilor de la instituțiile publice, verificarea surselor, organizarea interviurilor, structurarea informației colectate, conceptualizarea materialului media, structuratrea textului, editarea tehnică și de conținut. Numărul de ore de coaching și frecvența acestora va fi coordonat individual în funcție de complicitatea materialului și disponibilitatea părților implicate.
- Componenta 3 este publicarea materialului pe portalul media Agora.md.

Participarea în program este posibilă doar în urma preselecției. Pentru a vă înregistra completați vă rog formularul: https://cutt.ly/5hzqmBh

Termenul limită de aplicare este 8 decembrie, 2020.

Orarul lecțiilor teoretice va fi afișat în scurt timp pe site-ul Academiei de Jurnalism Participativ: http://acj.md/

Programul de instruire este realizat în contextul proiectului Academia de Jurnalism Participativ realizat de către ASIST în parteneriat cu AGORA. Programul este finanțat de către Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet