UE-GIZ // Sesiuni de instruire pentru OSC pentru pregătirea propunerilor de proiect în cadrul apelului II al programului de granturi locale pentru Regiunea de Dezvoltare Centru

Distribuie prietenilor:


Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER, în parteneriat cu AO ADR „HABITAT”, a lansat al doilea apel de granturi locale pentru Regiunea de Dezvoltare Centru în cadrul proiectului „Fii schimbarea: Cetățeni Implicați – Comunități Durabile”. 

 

Programul de granturi locale își propune să abiliteze cetățenii din Republica Moldova prin participarea activă și constructivă a organizațiilor societății civile (OSC) și cetățenilor în procesele decizionale locale și regionale privind dezvoltarea durabilă (economică, socială și de mediu) și infrastructura serviciilor publice, în special la nivel local. Activitățile proiectelor selectate în al doilea apel de granturi se vor desfășura în următoarele raioane: Hîncești, Strășeni, Rezina, Șoldănești, Telenești, Ungheni, Dubăsari, Călărași.

 

În cadrul Apelului II al Programului de granturi vor fi finanțate propuneri de proiecte, care vor include următoarele categorii de activități:

Obiectivul 1: Abilitare și implicare a cetățenilor pentru monitorizarea proiectelor de infrastructură, implementate cu finanțare din partea  Uniunii Europene.

Obiectivul 2. Abilitare și implicare a cetățenilor pentru participare într-un mod semnificativ la supravegherea proceselor de achiziții, gestionarea și  întreținerea infrastructurii publice și soluționarea problemelor locale critice.  

Informații detaliate despre apelul II de propuneri și ghidul solicitantului de grant puteți accesa pe pagina https://www.eu4civilsociety.md/.

 

În contextul apelului II de propuneri de proiecte, Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO „HABITAT” organizează 3 sesiuni de instruire de 1 zi pentru pregătirea propunerilor de proiect.

Cele 3 sesiuni de instruire sunt programate pentru următoarele zile:

- 24 noiembrie 2020, ora 10:00 (mun. Ungheni, str. Națională, 5, Hotel Vila-Verde Ungheni);

- 26 noiembrie 2020, ora 10:00 (or. Rezina, str. 27 August 30, sala de conferință Galanto Cafe);

- 28 noiembrie 2020, ora 10:00 (mun. Chișinău, locația urmează a fi confirmată).

Durata fiecărei sesiuni de instruire este de 6 ore (interval orar 10:00 - 16:00). 

O altă sesiune, cu durata de 2 ore, va fi organizată online pe data de 30 noiembrie 2020 pe pagina de facebook a Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER.

Sunt eligibili să participe în cadrul sesiunilor de instruire reprezentanții organizațiilor societății civile și activiștii civici interesați să aplice pentru granturi în cadrul proiectului „Fii schimbarea: cetățeni implicați - comunități durabile!”

Pentru a vă înregistra la una dintre sesiuni de instruire, vă rugăm să expediați un email la adresa de email:olga.diaconu@ager.md sau să sunați la nr. de telefon.: (+373) 68 418 188 (Olga Diaconu, coordonator de proiect AGER).

Cheltuielile de transport ale participanților la Sesiunile de instruire NU vor fi rambursate.

Mai multe informații privind procedura de depunere a propunerilor de proiect în cadrul Programului de granturi locale vor fi oferite în cadrul Sesiunilor de informare sau accesând paginile: www.eu4civilsociety.md și pe pagina de facebook Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO „HABITAT”.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet