Școala informală de IT se extinde în Republica Moldova

Distribuie prietenilor:Școala informală de IT, cea mai ambiţioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională din România, lider în domeniul educației alternative, se extinde începând din 1 noiembrie în Republica Moldova, oferind șanse reale pentru un nou început celor care doresc să se reinventeze profesional, să evolueze personal sau să avanseze ierarhic, pentru a ajunge la un nou nivel în cariera IT.

Cu peste 5000 de absolvenți în cei 7 ani de la lansare, si un grad de angajabilitate la nivel național de 80%, oferta educațională a Școlii informale de IT cuprinde peste 20 de cursuri organizate în mediul virtual, actualizate constant după realitățile din piața muncii. Structurate pe 3 niveluri (inițiere/ pregătire/ specializare în IT), durata cursurilor variază de la o săptămână până la 5 luni. 

Mihai Talpoș, co-fondator Școala informală de IT: “Ne dorim să susținem eforturile de dezvoltare ale industriei IT din Republica Moldova, generând forță de muncă foarte bine pregătită. Ne-am propus să oferim oamenilor acces la o industrie puternică, globalizată, la locuri de muncă bine plătite, precum și oportunitatea de a accesa un sistem de educație alternativ, lipsit de formalități inutile, ce are ca scop educația continuă a adulților. Vom porni cu 3 tipuri de cursuri din categoriile inițiere și pregătire, urmând să dezvoltăm noi direcții pe măsura cererii pieței.”

Dumitru Alexeev, site managerul Școlii informale de IT în Chișinău: “Mai mult decât simple cursuri, Școala informală de IT oferă programe de training, mentorat și coaching în carieră. Atât începătorii, care vor să învețe totul de la zero, cât și persoanele cu o direcție clară de carieră, au șansa de a învăța cele mai căutate și moderne tehnologii. Aducem împreună profesionisti din IT cu experiență în plan internațional & național, creând o comunitate de mentori, care transmit know-how-ul lor, prin metode inovative de predare.”

Cei interesați pot afla mai multe despre oferta de cursuri a Școlii informale de IT de pe website-ul www.scoalainformala.ro, dar si pe pagina de facebook a Scolii informale de IT (www.facebook.com/scoalainformala/

Pe fondul situației curente de la nivel global, sesiunile de curs de la Școala informală de IT se desfășoară exclusiv în spațiul virtual, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate. Înscrierile la Școala informală de IT se fac exclusiv online.

 

Despre Școala informală de IT

Înființată în 2013, Școala informală de IT este lider la nivel național în sectorul educației non-formale și a reconversiei profesionale în domeniul IT. Până în prezent, peste 5000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta școlii, în cele mai mari 7 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova). Comunitatea activă de peste 170 de mentori practicieni în mari companii IT naționale și internaționale oferă mentorat și coaching în carieră cursanților care își doresc șansa unui nou început. Școala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software.

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.