Particularitățile raporturilor de muncă în agricultură – seminar online

Distribuie prietenilor:Grup țintă: operatori din domeniu, companii și oameni de afaceri din agricultură, fermieri, prestatori de servicii în agricultură, manageri, juriști, economiști.

 Descriere: Agricultura este domeniul care implică un număr semnificativ de persoane ocupate în câmpul muncii. Sectorul horticol din Republica Moldova ar avea nevoie anual de circa 153 de mii de muncitori zilieri pentru efectuarea lucrărilor tehnologice. Deși în Republica Moldova a intrat în vigoare acum doi ani Legea nr. 22/2018 privind exercitarea unor activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, aceasta nu motivează muncitorii necalificați să se angajeze, iar procedurile de evidență și raportare sunt complicate atât pentru producători, cât și pentru zilieri.

Programul webinarului va include următoarele aspecte:

  1. Apariția, executarea, modificarea, suspendarea și încetarea raporturilor juridice de muncă în agricultură. Reglementări imperative ale Codului Muncii RM.
  2. Raporturi atipice de muncă: Cum ”lucrează” Legea zilierilor. Cine poate lucra ca zilier și ce trebuie să știe compania beneficiară pentru a putea angaja personal zilier.
  3. Munca prestată în baza contractelor civile de prestări de servicii sau de executare a lucrărilor.
  4. Documentarea raporturilor de muncă atipice. Gestionarea Registrului de evidență a zilierilor.
  5. Remunerarea muncii prestate în agricultură. Garanții sociale și medicale.
  6. Controlul de stat și modul de constatare a abaterilor contravenționale. Soluționarea litigiilor iscate din raporturi de muncă în agricultură.
  7. Discuții, întrebări & răspunsuri.

Trainer: Olga Turcanu, formator CFA, expert în domeniul legislației muncii, standarde de calitate

Limba de comunicare: româna

Seminarul va fi susținut în regim ONLINE, pe platforma ZOOM, care nu necesită crearea unui cont.

Data desfăşurării: sâmbătă, 21 noiembrie 2020 (10:00 – 13:00) 3 ore academice

Taxa: 550 lei pentru un participant, membrii CCI – 450 lei.

Înregistrarea online.

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri: Ludmila Botoșan, Inesa Iordatii, tеl./fax: (022) 23-52-94, 069800112, e-mail: seminar@chamber.md, ludmila.botosan@chamber.md


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.