Training „Jurnalism în condiții de COVID-19. Măsuri de securitate și noi instrumente de activitate”

Distribuie prietenilor:În perioada 27 – 29 octombrie 2020 Centrul de instruire continuă din cadrul IP Compania „Teleradio-Moldova” invită jurnaliștii care activează la  televiziune, radio și platforme online la trainingul „Jurnalism  în condiții de COVID-19. Măsuri de securitate și noi instrumente de activitate”.

Training-ul va fi susținut de către Ludmila Barbă, trainer intern al Centrului de instruire continuă al TRM, jurnalist cu experiență de peste 30 de ani.

Cunoștințele și abilitățile obținute în timpul trainingului le va permite  jurnaliștilor, participanți la training, să activeze în condiții maxim autonome, cu implicarea minimală a altor membri ai echipei TV convenționale; să reducă contactele, inclusiv, cu intervievații sau protagoniștii reportajelor televizate.

Pe durata training-ului:

  • Veți studia metodele de adaptare a activităţii de jurnalist la condiţiile pandemiei COVID-19. Măsuri de securitate fizică și organizarea unor activități de la distanță;
  • Veți cunoaște principiile şi practicile de bază pentru editarea video folosind Android sau iOS;
  • Veți putea dezvolta abilitățile de evaluare şi minimalizare a riscurilor.

Trainingul va avea loc online, utilizând platforma Zoom. Pentru a participa, aveți nevoie de acces la Internet și un dispozitiv cu microfon și cameră video. Este de preferat să folosiți un laptop/desktop pentru a permite realizarea activităților practice și exercițiilor, dar și pentru a spori interactivitatea participanților.

Doritorii de a participa la training sunt rugați să transmită CV-ul la adresa: coordonator.cic@trm.md până la 19.10.2020.

Training-ul se desfășoară în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.

Pentru informații suplimentate apelați 022406987.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.