„Expert-Grup” selectează cinci companii de stat pentru participarea la un program de ameliorare a guvernanței corporative

Distribuie prietenilor:poza anuny companii de statCentrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Fundației „Soros Moldova”, demarează un program de instruire și mentorat privind îmbunătățirea guvernanței corporative în întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital majoritar de stat din Republica Moldova.

Programul se va focusa pe Principiile OCDE privind guvernanța corporativă în cadrul întreprinderilor de stat. Acesta este orientat pentru managerii și membrii organelor de conducere a întreprinderilor de stat și a societăților comerciale cu capital majoritar de stat și se va axa pe trei aspecte de bază:

  1. Principiile și standardele de transparență;
  2. Responsabilitățile Consiliilor de administrație și rolul acestora în asigurarea integrității și dezvoltarea întreprinderilor;
  3. Relațiile între acționarii întreprinderii.

Programul va consta din trei componente de bază:

  1. Instruirea reprezentanților organelor de conducere despre principiile OCDE în baza celor 3 trei aspecte menționate mai sus.
  2. Efectuarea evaluărilor status quo a guvernanței corporative a întreprinderilor selectate, urmate de analize de comparare (gap analyses) în raport cu principiile OCDE privind guvernanța corporativă a întreprinderilor de stat.

III. Elaborarea planurilor individuale de acțiuni pentru cele cinci întreprinderi selectate, care vor fi puse în aplicare împreună cu membrii consiliilor de administrație și ai conducerii acestor întreprinderi, urmate de monitorizare și mentorat pe parcursul procesului de implementare a planurilor de acțiuni.

În acest context, „Expert-Grup” anunță concursul de selectare a beneficiarilor acestui Program. Invităm întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital majoritar de stat, care doresc să-și îmbunătățească guvernanța corporativă, să-și exprime interesul e participare prin expedierea unui email cu o scurtă scrisoare de motivație și persoana/persoanele (maxim trei persoane de la fiecare instituție) delegată/e la adresa: [email protected], până în data de 30 septembrie 2020, ora 16.00. La aceeași adresă puteți adresa eventuale întrebări sau solicitări de informații adiționale.

Soros logo actualizat    Programul este realizat de către Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în cadrul proiectului „Fortificarea guvernanței corporative în sectorul întreprinderilor de stat”, finanțat de Fundația „Soros Moldova”.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.