Invitație la programul de traininguri și granturi pentru jurnalism de investigație din cadrul proiectului “Comunicare strategică şi suport pentru mass-media”

Distribuie prietenilor:


Proiectul "Comunicare strategică şi suport pentru mass-media", finanţat de Uniunea Europeană, invită jurnaliști de investigație și persoane care activează în domeniul media la un program de instruire pentru dezvoltarea capacităţilor de producere a investigaţiilor jurnalistice.

Programul va cuprinde traininguri și workshopuri de două tipuri: “jurnalism de investigație” și “mobile journalism”. Trainingurile și workshopurile se vor desfășura online conform standardelor Thomson Media și vor fi conduse de traineri cu experiență națională și internațională.

Participanții vor fi instruiți să folosească tehnici avansate de documentare și colectare a informației; lucrul cu bazele de date naționale și internaționale; modalități de prezentare grafică a datelor; criptarea și securizarea informațiilor; filmarea cu telefonul mobil a subiectelor jurnalistice.

După încheierea trainingurilor, participanții care vor finaliza cu succes cursul online vor fi invitați să depună proiecte jurnalistice de investigație, pe care le vor dezvolta cu sprijinul mentorilor și experților internaționali și care vor putea beneficia de granturi în valoare de 1,000 de euro.

Sunt eligibili pentru participare la acest program:
- Reporteri din presa scrisă, online, radio sau TV care activează în organizațiile media independente de la nivel local, regional și național, de limbă română sau rusă;
- Studenți la jurnalism; absolvenți ai școlilor și facultăților specializate în jurnalism; jurnaliști începători, de limbă română sau rusă;
- Freelanceri, bloggeri și/sau activiști, de limbă română sau rusă;

NOTĂ: La etapa de mentorat și consultanță, participanții vor fi repartizați în grupuri diferite în funcție de experiență. Granturile vor fi accesibile tuturor participanților, indiferent de experiența profesională în jurnalism.

Pentru înscriere în program, persoanele interesate vor completa un chestionar: https://forms.gle/2KvPBSGWiBvcLbdu9

Mai multe detalii le puteți afla de la persoana de contact din cadrul programului:
Dumitru Stoianov, Tel: 068303071, E-mail: dima@commwithus.eu

 

Acest anunț ține de activitățile Proiectului UE „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova” și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet