Termen extins! Curs online gratuit pentru tinerii/-ele alegători/-oare, care sunt interesați de procesul de vot și desfășurarea/organizarea corectă a alegerilor

Distribuie prietenilor:


Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională lansează un apel pentru înscrierea la un curs de instruire pentru toți tinerii/-ele alegători/-oare din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani, care doresc să fie inițiați în domeniul alegerilor, să conștientizeze importanța dreptului la vot și să-și dezvolte conştiinţa civică și cultura electorală.

Sesiunile de informare sunt concepute cu scopul de a familiariza tinerii alegători cu procesul electoral și procedura de votare în cadrul alegerilor prezidențiale, care urmează să se desfășoare în toamna acestui an. În cadrul sesiunilor, vor fi abordate și discutate cauzele ratei scăzute de participare a tinerilor la vot, motivele neîncrederii în procesul electoral și încurajarea tinerilor să meargă la vot.

Sesiunile de informare se organizează pentru a sensibiliza tinerii/-ele alegători/-oare cu privire la importanța implicării în exercițiul electoral în cadrul alegerilor prezidențiale, stimularea acestora pentru a fi mai activi în ziua scrutinului, dar și pentru a crește gradul de conștientizare și informare a tinerilor/-elor votanți/-te din Moldova în domeniul alegerilor.

Instruirea va avea loc în mediul online. Durata unei sesiuni de instruire este de 2 ore academice (1h 30 min.). În luna septembrie 2020, vor fi multiplicate și desfășurate 24 de sesiuni informative. Graficul este unul flexibil și puteți alege ziua și ora când sunteți disponibili să participați la una dintre sesiuni. Agenda va fi expediată pe email celor care se înregistrează și vor să participe la curs.

Pentru înregistrare, accesați formularul aici. 

Data limită de înregistrare: 9 septembrie 2020. La finalul cursului, veți beneficia de un certificat de participare. Locuri disponibile în cadrul unei sesiuni: 20

Pentru detalii și informații suplimentare, puteți contacta asistenta de proiect, Nina Cojocaru la adresa de email cojocaru.n99@gmail.com sau contact.centruldeinstruire@yahoo.com.

Sesiunile de informare dedicate tinerilor/-elor alegători/-oare sunt organizate în cadrul proiectului “Get out the vote – Informing young voters about the electoral process and procedures”, finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din postare aparțin Centrului de Instruire și Dezvoltare Educațională și nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Descrierea organizației:

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională este o organizație non-profit, constituită în anul 2017, cu scopul de a contribui la dezvoltarea educațională a comunității din regiuni și a educației civice a cetățenilor. Misiunea Centrului este de a contribui la informarea, educarea și dezvoltarea capacităților tinerilor de a se implica activ în comunitate, în procesul de luare a deciziilor, dezvolta spiritul civic, promova dezvoltarea educațională și voluntariatul.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet