Devino susținător al portalului
Become a Patron!

Selectarea participanților la Cursul de lungă durată în Formare de Formatori ediția VI, 2020Cursul de lungă durată în Formare de Formatori este un curs de 6 luni, unicul în Republica Moldova, dezvoltatat în baza Setului European de Competenţe ale Formatorilor. Cursul este organizat de către Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM" din anul 2015 cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în cadrul Programului de anual de Granturi pentru sectorul tineret.

Cursul este dedicat persoanelor implicate în organizarea activităților de instruire și formare.
Mai multe detalii AICI➡ http://bit.ly/Formare-de-Formatori

În ce constă Cursul de lungă durată în Formare de Formatori?

Cursul de Lungă Durată în Formare de Formatori constă în instruirea lucrătorilor de tineret și a formatorilor din Republica Moldova pe o durată de jumătate de an în ceea ce este educația non-formală și sunt instruiți în a implementa activități și metode non-formale în domeniul de activitate a participanților, fie aceștia sunt membri ai unei organizații non-guvernamental, cadre didactice sau formatori în domenii specifice.

Scopul proiectului este de a promova educația non-formală de calitate în domeniul tineretului în Republica Moldova, prin prestarea serviciilor calitative de către formatorii din domeniul tineret.

În urma cursului participanții vor avea dezvoltate următoarele competenţe în calitate de Formator:
✔înţelegerea şi facilitarea procesul de instruire individuală şi în grup;
✔designul procesului educaţional;
✔direcţionarea propriul proces de instruire;
✔cooperarea cu succes în echipa de formatori;
✔comunicarea eficientă cu ceilalţi;
✔competenţa interculturală.

Structura Cursului:

Săptămâna I – Modulul 1 – 3 (27 iunie-2 august)

1. Concepte cheie, valori și practici consolidate în educaţia non-formală;

2. Înţelegerea şi facilitarea procesului de învăţare individuală şi în grup;

3. Învăţarea de a învăţa.

Modulul 4 (14-16 august)

Me, Myself and I

Săptămâna II – Modulul 5 – 6 (24-30 august)

1. Design-ul programului educaţional;

2. Cooperarea de succes în echipa de formatori;

3. Comunicarea eficientă cu alţii.

Săptămâna III – Modulul 8 – 10

1. Competenţa interculturală;

2. Psihopedagogia tinerilor;

3. Planificarea activităților educaționale, în conformitate cu scopul, priorităţile şi obiectivele Strategiei Naţionale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret.

Persoanele care activează în cadrul unei Organizaţii de Tineret, Centru de Tineret sau Consiliul Local de Tineret atunci participarea dvs. în cadrul cursului este GRATUITĂ, toate cheltuielile fiind acoperite de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova prin intermediul Programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret.

La etapa de aplicare și anume la completarea formularului de aplicare este necesar să anexaţi Scrisoare de Garanţie semnată şi ștampilată de către organizaţia Dvs. AICI MODEL de Scrisoare

Participarea persoanelor care nu activează în organizații non-guvernamentale, Centru de tineret sau CLT, dar organizează formări în domeniul public sau privat, sunt implicate în organizarea instruirilor în cadrul instituțiilor/companiilor, activează sau este invitat/ă să organizeze instruiri, organizează sau își doresc să organizeze activități de instruire și doresc să își facă cariera în calitate de Formator este Contra cost - 299 EUR. 

Procesul de aplicare: accesați pagina proiectului (http://bit.ly/Formare-de-Formatori), bifeți Înscrie-te după care veți fi direcționat/ă către Formularul de aplicare

Termen limită de aplciare: 30 iunie 2020

Vedeți aici ce spun participanții despre cursul Formare de Formatori - http://bit.ly/Formare-de-Formatori

Pentru mai multe detalii ne contactați la nr. de telefon 060963838 (Alexandra) sau adresa de e-email: isaicul95@gmail.com

 

Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.
Become a Patron!
Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Susținătorii Portalului:

Ada Dulman | Constantin Curca | Marina Grosu | AO Principii Sanatoase | Vasile Vasiliev | Liliana Samcov | Elena Spinu | Anastasia Vrancean | Olga Melnic | Maria Barbalat | Georgiana Finaru | Irina Cojocaru | Aliona Turcan