Oportunități de învățare la distanță: curs gratuit de antreprenoriat pentru tineri

Distribuie prietenilor:


Ești interesat/ă să îți îmbunătățești cunoștințele antreprenoriale? Planifici să îți lansezi propria afacere, dar eziți?  INVENTO îți prezintă o oportunitate de învățare în acest sens, gratuită și accesibilă de oriunde. Am dezvoltat pentru TINEri un curs gratuit de antreprenoriat, care va putea fi urmărit pe parcursul lunii aprilie.

Step Up

DE CE? 

Conform datelor, 3 din 10   tineri din Moldova fie sunt șomeri, fie nu sunt înmatriculați în nicio formă de educație. Întrucât discutăm despre o cifră alarmantă, pentru a susține participarea economică al tinerilor  din iulie 2019, INVENTO desfășoară proiectul ”Sprijinirea participării economice a tinerilor excluși din Republica Moldova – STEP UP”, susținut de către Ambasada SUA la Chișinău.

STEP UP își propune dezvoltarea abilităților economice, cât și a spiritului antreprenorial al tinerilor marginalizati social- economic. Pe parcursul anului 2019, INVENTO - în parteneriat cu organizații din 3 regiuni,: Bălți (Asociația Obștească „Moștenitorii”), Anenii Noi (Asociația de Tineret „Șansa”) și Cahul (Asociația Obștească „Perspectiva”), a desfășurat:

  • Laboratorul de Angajare pe Piața Muncii
  • Laboratorul de Antreprenoriat

Astfel, în regim offline, am reușit să împuternicim 96 de tinere femei din mediul rural, așa încât aproximativ jumătate dintre acestea s-au reîntors în educație, ori s-au integrat pe piața muncii. Chiar dacă am contribuit la nivel individual la viața unor tinere, ne dorim să oferim acces la oportunități economice pentru cât mai mulți tineri. Astfel, indiferent de vârsta, genul ori originea ta - am dezvoltat un produs accesibil pentru orice tânăr:  

CE?

Cursul online, conține este alcătuit din 5 video, iar conținutul acestora reflectă parcursul inițial și de bază pentru orice tânăr antreprenor:: 

  • Despre Antreprenoriat și Metodele de finanțare - Olga Melniciuc, expert în finanțarea afacerilor
  • Conceptul și cercetarea de piață - Nicoleta Colomeeț, consultant marketing și strategie
  • Planul de Afaceri Lean Canvas - Olga Melniciuc, expert în finanțarea afacerilor 
  • Marketing și responsabilitatea socială - Nicoleta Colomeeț, consultant marketing și strategie 
  • Management și team leadership - Alexei Kișlaru, consultant în afaceri și business trainer

UNDE? 

Cursul poate fi accesat absolut GRATUIT pe canalul de YouTube INVENTO, doar pe parcursul luni aprilie, 2020.   

Proiectul „STEP UP - Suportul participării economice a tinerilor marginalizați din Moldova ”,  este implementat de către INVENTO, cu sprijinul financiar oferit, prin grant, de către Ambasada SUA la Chișinău.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet