Participă la școala de educație financiară și poți deveni ambasadorul campaniei „Dă sens banilor” lansată de Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup

Distribuie prietenilor:Banca Națională a Moldovei în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” organizează un atelier de instruire în cadrul proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor”, care urmărește pregătirea mai multor grupuri țintă, inclusiv bibliotecari, care să se implice în promovarea educației financiare. Persoanele eligibile pentru această sesiune sunt bibliotecarii interesați de promovarea educației financiare, cu abilități analitice și de vorbire în public. După finalizarea instruirii, aceștia vor obține cunoștințele necesare pentru a preda o lecție de educație financiară în localitățile din care provin.

Candidații interesați sunt invitați să completeze formularul alăturat https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9p4NNI9pAJHne5ohFJuqXu96DW9TRizCMSu_UtcBmgojSTg/viewform  până marți, 10 martie 2020, ora 10:00. Cererile de aplicare vor fi evaluate în baza serviciilor adiționale oferite de biblioteca în cadrul căruia activează bibliotecarul, precum și a motivației fiecăruia. Totodată, procesul de evaluare va ține cont de asigurarea unei acoperiri teritoriale cât mai largi, și de respectarea dimensiunii de gen.

Ce presupune atelierul de instruire?

Atelierul de instruire este un eveniment de o zi, care își propune să contribuie la formarea ambasadorilor de educație financiară pentru a accelera diseminarea cunoștințelor de bază în domeniu în rândul populației. După finalizarea acestuia, participanții vor primi distincția de „Ambasadori ai educației financiare” dacă își exprimă angajamentul de a preda o lecție de educație financiară la bibliotecă în cadrul „Global Money Week” care va avea loc în perioada 23 – 29 martie 2020.

Ce veți obține?

La nivel de cunoaștere și înțelegere:

  • informații privind cadrul legislativ și instituțional aferent sistemului financiar;
  • cunoștințe în vederea înțelegerii principalelor concepte financiare;
  • competențe în utilizarea celor mai răspândite produse financiare.

La nivel de aplicare:

  • aptitudini de transpunere a cunoștințelor teoretice în situații practice;
  • soluții în dezvoltarea unui comportament financiar responsabil;
  • argumente în alegerea celor mai optime unor produse financiare.

La nivel de instrumente:

  • setul de materiale analitice;
  • prezentarea ghid a lecției de educație financiară;
  • diploma de Ambasador a educației financiare semnate de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Banca Națională a Moldovei.

Instruirea va avea loc pe data de 13 martie, între orele 9.30 și 16.00. Cheltuielile de transport și prânzul vor fi asigurate de către „Expert-Grup”. Limba de instruire  va fi româna.

Cei care nu vor fi selectați vor avea posibilitatea de a participa la o instruire suplimentară organizată în cadrul „Global Money Week” în perioada 23 – 29 martie 2020.

„Dă sens banilor” este un proiect de educație financiară lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri. Mai multe detalii poți afla aici.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.