Curs de formare în domeniul Educației structurate în diabetul zaharat de tip 1 (model DAFNE) pentru medici, rezidenți și asistenți în Endocrinologie

Distribuie prietenilor: 

Până la 15 februiarie 2020, profesioniști medicali din specialitatea Endocrinologie, motivați în aplicarea metodologiei de Educație structurată în diabetul zaharat de tip 1, model DAFNE (Dose Adjustment for Normal Eating), pot aplica pentru participare la cursul de formare cu același titlu, in proces de creditare de catre DEMC USMF Nicolae Testemițanu” și CEMCPMFSM.

Pot aplica:

  • Medici Endocrinologie (câte două locuri disponibile pentru fiecare secție de spital);
  • Rezidenți (ani mari) Endocrinologie (câte trei locuri disponibile din fiecare secție de spital);
  • Asistenți medicali Endocrinologie (câte un loc disponibil din fiecare secție de spital):
  • Medici Endocrinologie din ambulatorii (în limita locurilor disponibile).

Spitale publice vizate:

  • Spitalul Clinic Republican;
  • Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime”;
  • Institutul Mamei și Copilului.

Formularul de aplicare poate fi accesat aici: https://forms.gle/GbpWGi1tGrfzibbB7

Cursul are loc în perioada 11-13 martie 2020, la Chișinău, hotel VisPas (str. A. Lăpușneanu, 26), sala Platinum. Acesta va fi susținut de un expert din România.

Programul cursului poate fi accesat aici: https://docs.google.com/document/d/1ar3S58JFcpCVr3cegIS1Fu0VIip1maKkZA7UMxzkLZE/edit

Despre proiect

În perioada 10 octombrie 2019 - 09 iulie 2020, A.O.Asociația Tinerilor cu Diabet DIA realizează proiectul „Integrarea serviciilor de educație structurată în terapia diabetului zaharat de tip 1 în Republica Moldova(DIED), în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Suedia.

Acesta are scopul de integrare a modelului DAFNE de educație terapeutică în diabetul de tip 1 în practica terapiei acestuia, drept soluție cost-eficientă și inovativă de responsabilizare a pacienților pentru autoîngrijire, reducerea poverii diabetului asupra pacientului, familiei și sistemului social, de sănătate.

Obiectivele proiectului țintesc elaborarea și diseminarea unui ghid pentru persoane cu diabet de tip 1, drept material de suport în educația terapeutică structurată; formare de formatori (22 profesioniști medicali) motivați în aplicarea modelului DAFNE, de educație terapeutică în diabetul de tip 1; crearea unei platforme web care să găzduiască resurse educaționale în diabetul zaharat de tip 1.

Asociația Tinerilor cu Diabet DIA este o organizație neguvernamentală, independentă, care pledează pentru creșterea calității și speranței de viață a persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 (copii, tineri), protecția, promovarea, și monitorizarea dreptului lor la sănătate: acces la insulină, controlul glicemiei, educație terapeutică, îngrijire medicală urgentă și de lungă durată, viață fără disciminare și suport pentru autoîngrijire.

Pentru detalii: educatiediabet@gmail.com,   (+373) 69281511,

https://www.facebook.com/AsociatiaTinerilorcuDiabetDIA/

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.