Aplică la Civil Society Pitch - atelier pentru cineaști și ONG-uri!

Distribuie prietenilor:La ediția cu numărul 13 a festivalului One World Romania ne propunem ca în fiecare an să susținem și să promovăm proiecte valoroase de film documentar prin intermediul programului CIVIL SOCIETY PITCH.

Asociația One World Romania, parteneră a Moldox Festival, invită organizațiile și persoanele care sunt active în apărarea drepturilor omului, precum și cineaștii, aspiranți sau consacrați, din România, Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria să se înscrie la atelierul CIVIL SOCIETY PITCH. Atelierul va fi moderat de tutori de renume internațional și se va desfășura în perioada 20-22 martie la ARCUB, în timpul celei de-a 13-a ediții a festivalului (20-29 martie 2020).

CIVIL SOCIETY PITCH este un demers unic în regiune, care își propune să pună în contact pe de-o parte cineaști dornici să expună prin intermediul artei o fațetă a situației sociale, economice sau politice a regiunii est-europene, și pe de altă parte activiști imersați în această realitate. Scopul atelierului nostru este reunirea acestor experiențe și sensibilități diferite în vederea unei colaborări pe termen lung.

Pentru prima dată în România, ediția integrală a programului internațional CIVIL SOCIETY PITCH, cu toate cele cinci etape, se va derula pe parcursul unui an întreg: atelier de pitching, matchmaking și accelerare (martie 2020), documentare și dezvoltare (aprilie-octombrie 2020), atelier de follow-up (noiembrie 2020), dezvoltare și producție (decembrie 2020-februarie 2021), sesiune publică de pitching și premiul de dezvoltare (martie 2021).

La atelierul inițial din martie 2020 vor fi selectați să participe maximum 15 ONG-uri și maximum 20 de cineaști din cele patru țări partenere, în așa fel încât la sesiunea de pitching finală din martie 2021 să avem minimum 5 echipe coagulate care au lucrat pe parcursul anului în jurul unui subiect de documentar. Premiul de dezvoltare în valoare de 4000 de euro va fi acordat la final cineastului, pentru a facilita dezvoltarea proiectului de film documentar aprofundat în cadrul echipei realizate cu ONG-ul partener.

La cele trei edițiii anterioare au participat 51 de cineaști și 36 de ONG-uri; la ultima ediție, premiul a fost câștigat de Laurențiu Garofeanu cu proiectul Lost and Found: povestea unei tinere de etnie romă adoptată la scurt timp după naștere de un cuplu de canadieni și care se întoarce după mai bine de douăzeci de ani în România în căutarea familiei ei biologice.  

INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ

INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU CINEAȘTI

Termen limită pentru înscrieri: 20 februarie 2020 

Limba de comunicare: engleză

Detalii: www.oneworld.ro

Persoană de contact: Tudorița Șoldănescu/ 0733.738.202/ atelier@oneworld.ro

Civil Society Pitch este inițiat și coordonat de Asociația One World Romania, iar partenerii programului sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta (Ungaria) și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).

Programul CIVIL SOCIETY PITCH este parte a unui proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.