Media Tur: Să descoperim împreună provocările și stereotipurile cu care se confruntă comunitatea LGBT din Moldova

Distribuie prietenilor:


Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită să participi la cea de-a șasea ediție a „Media Tur”. Cu tema „Suntem la fel. Ne acceptăm reciproc”, evenimentul își propune să abordeze situația persoanelor din comunitatea LGBT din Moldova, să prezinte istorii de viață, să descopere provocările cu care se confruntă aceste persoane și să promoveze valorile unei societăți tolerante.

În perioada 10 – 11 octombrie, 10 participanți (jurnaliști, activiști civici, tineri, influenceri) vor afla de la experți din domeniu cum să abordeze corect acest subiect și cum să evite utilizarea vocabularului ofensator sau incorect în spaţiul media. Prin abordarea corectă a acestei teme, participanții la Media Tur vor contribui la combaterea stereotipurilor promovate în societate.

Agenda Media Turului mai presupune o vizită de documentare în orașul Bălți, cu o noapte de cazare. În cadrul acesteia, participanții vor descoperi mai multe persoane care fac parte din comunitatea LGBT, vor afla ce provocări întâlnesc în viața de zi cu zi și cum sunt percepuți de familie și societate.

În urma evenimentului, participanții vor elabora materiale, într-o formă accesibilă și documentată, și le vor publica pe platforme media sau pe platforme personale (bloguri, vloguri, pagini pe rețelele sociale), cu indicarea disclaimerului din cadrul proiectului.

La „Media Tur” pot participa jurnaliști profesioniști, jurnaliști cetățenești, bloggeri, vloggeri, influenceri și tineri interesați de subiect. Formularul de înregistrare poate fi găsit AICI.

CRITERII DE SELECTARE:

  • Experiență în scrierea articolelor, reportajelor, filmulețelor documentare.
  • Platformă media/personală, unde publică materiale pe diverse teme sociale.
  • Abordare originală a subiectelor publicate anterior.
  • Motivația participantului.

Data-limită: 1 octombrie, 2019, ora 17:00.

Pentru detalii, sunați la numărul de tel: 079 314 661. 

Costurile pentru transport, cazare și alimentație vor fi acoperite de către organizatorii activității.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și Centrul Media pentru Tineri, finanțat de Uniunea Europeană.b


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet