IREX Moldova lansează apelul de propuneri în cadrul concursului privind producerea și difuzarea contentului de divertisment în limba rusăIREX Moldova lansează apelul de propuneri în cadrul concursului privind producerea și difuzarea contentului de divertisment în limba rusă

IREX Moldova lansează apelul de propuneri în cadrul concursului privind producerea și difuzarea contentului de divertisment în limba rusă

Concursul se desfășoară în cadrul Fondului de dezvoltare a conținutului de divertisment în limba rusă, finanțat de Ambasada SUA la Chișinău și implementat de către IREX, care are drept scop să susțină un mediu durabil și orientat spre creștere al industriei creative audio-vizuale locale prin extinderea experiențelor de vizionare ale cetățenilor țării.  

Cine poate să aplice la acest concurs? Сonsorțiile dintre difuzorii TV naționali și regionali, casele de producție, dar și creatorii independenți de conținut.

Ce fel de formate sunt eligibile pentu aplicare? În cadrul concursului, sunt eligible conceptele în baza ideilor originale de divertisment, care se încadrează în următoarele categorii: seriale și emisiuni TV de tip reality. Toate trebuie să fiu difuzate în limba rusă.

Când este termenul-limită pentru depunerea aplicării? Dosarele de aplicare urmează să fie depuse până la 17 ianuarie 2024, ora 15:00, ora locală/Chișinău.  

Informațiile necesare dar și documentele pentru dosarul de aplicare sunt disponibile pe pagina concursului.

IREX va organiza o sesiune deschisă pe 14 decembrie 2023, care va permite părților interesate să adreseze întrebări. Persoanele care doresc să participe la sesiunea menționată mai sus vor confirma participarea până la 11 decembrie 2023, ora 15:00 prin intermediul unui e-mail trimis la tvgrant.md@irex.org. Persoanele înregistrate în avans vor recepționa detaliile aferente organizării sesiunii deschise.

Toate întrebările referitor la desfășurarea concursului pot fi transmise la adresa de email: tvgrant.md@irex.org.

IREX este o organizație internațională nonprofit care oferă leadership și programe inovatoare pentru a promova schimbări pozitive de durată. IREX colaborează cu parteneri din peste 100 de țări în patru domenii esențiale pentru atingerea progresului: formarea liderilor, abilitarea tinerilor, consolidarea instituțiilor și sporirea accesului la educație de calitate. Mai multe detalii despre activitățile IREX în Moldova pot fi găsite pe site-ul organizației www.irex.org

Pentru a fi la curent cu ultimele informații referitor la proiectele lansate de IREX, vă rugăm să urmăriți pagina organizației de pe Facebook.