Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova lansează Programul ”Promovarea Exporturilor Vinului Moldovei” (WESA)”: Dezvoltarea unui plan de marketing și promovare pentru creșterea exportuluiProiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova lansează Programul ”Promovarea Exporturilor Vinului Moldovei” (WESA)”: Dezvoltarea unui plan de marketing și promovare pentru creșterea exportului

Data lansării: 3 iulie 2023
Data încheierii: 30 noiembrie 2023

Recepția dosarelor se va desfășura în trei etape, după cum urmează:

Etapa 1: Până la 31 iulie 2023, ora 17.00;
Etapa 2: Până la 29 septembrie 2023, ora 17.00;
Etapa 3: Până la 30 noiembrie 2023, ora 17.00.

* Dosarele de aplicare pot fi depuse oricând, conform etapelor descrise mai jos, dar nu mai târziu de 30 noiembrie, 2023 (sau până la epuizarea fondurilor). Solicitanții sunt încurajați să aplice imediat, deoarece cererile vor fi examinate etapizat.

Proiectul va organiza un atelier informativ cu prezența fizică și transmisiune live, privind programul ”Promovarea și Exportul Vinului Moldovei” și procedura de aplicare, la data de 20 iulie 2023, orele 10:00, în cadrul sediului Mediacor (Universitatea de Stat din Moldova) strada Alexei Mateevici 60, intrarea din strada A. Puskin.

Pentru înregistrare la atelierul informativ, vă rugăm să accesați următorul link:
https://forms.gle/RQHUHc4VjoQDezYs8

Solicitanții interesați au posibilitatea să adreseze întrebări referitor la această solicitare expediind întrebările până la 27 noiembrie 2023 la adresa: mda-rcra-grants@chemonics.md. Pentru a asigura un proces corect și transparent, rugăm ca toată comunicarea să se facă doar prin email, și nu prin telefon.

Pentru dosarul complet al aplicației accesați linkul Google Drive de mai jos:
https://drive.google.com/drive/folders/19R1BFmOJhYgQR88j--IRqBWY7zWeMs_J?usp=drive_link

Proiectul USAID de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova lansează Programul ”Promovarea Exporturilor Vinului Moldovei” (WESA)”: Dezvoltarea unui plan de marketing și promovare pentru creșterea exportului cu scopul creșterii vânzărilor de vinuri de calitate pe piețele netradiționale, în segmentele de valoare adăugată înaltă, prin stimularea și sprijinirea activităților de marketing și promovare a exportatorilor de vinuri, și implicit, prin construirea unei imagini pozitive a Vinului Moldovei pe piețele netradiționale (precum : România, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Olanda, Danemarca, Coreea de Sud, Japonia, Canada, etc.), dar și alte noi piețe cu potențial de creștere a exporturilor de vinuri.

Obiectivele strategice ale programului sunt:

  1. Creșterea vânzărilor Vinului Moldovei pe piețele țintă: Stimularea și sprijinirea activităților de export de vinuri moldovenești prin promovarea și comercializarea acestora în mod eficient și strategic pe piețele țintă identificate, adaptat cerințelor acestora, astfel încât să rezulte o creștere a exporturilor și a vânzărilor.
  2. Creșterea vizibilității internaționale și construirea unei imagini pozitive a Vinului Moldovei: Dezvoltarea și implementarea strategiilor de marketing, promovare și comunicare care să sporească recunoașterea, vizibilitatea și imaginea pozitivă a Vinului Moldovei pe piețele țintă menționate evidențiind calitatea, inovația, tradiția și unicitatea acestora.
  3. Creșterea valorii adăugate a Vinului Moldovei: Promovarea și comercializarea vinurilor îmbuteliate, având caracteristici unice, vinuri cu Indicație Geografică Protejată, vinuri premium, din soiuri autohtone, vinuri din asamblaje creative, vinuri de autor, vinuri experimentale, etc., care vor rezulta în consolidarea și poziționarea acestora la prețuri mai ridicate pe piețele internaționale.

Bugetul total al Programului de granturi WESA este de 13,000,000 MDL. Se anticipează oferirea suportului financiar nerambursabil pentru aprox. 20 de companii din domeniul vinicol. Durata oricărui grant acordat în cadrul acestei program nu va fi mai mare de 24 de luni.