Lansare celui de al II-lea Apel de Parteneriate cu autoritățile publice locale - UN Women Moldova

Distribuie prietenilor:


Proiectul EVA - Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, invită autoritățile publice locale să aplice la cel de al II-lea Apel de Parteneriate pentru localitățile din raioanele din Cahul și Ungheni.

În iunie 2020, 12 localități din raioanele Cahul (municipiul Cahul, Andrușul de Jos, Larga Nouă, Slobozia Mare, Văleni, Zîrnești) și Ungheni (municipiul Ungheni, Pîrlița, Manoilești, Măcărești, Rădenii Vechi, Zagarancea), au fost selectate pentru consolidarea capacitaților în domeniul egalității de gen și combaterii violenței în familie și în bază de gen. Încă 10 localități urmează a fi selectate în Decembrie 2020 pentru a deveni parteneri EVA pentru perioada 2021-2022, timp în care vor fi parte a unor intervenții de transformare în comunități campioane în promovarea egalității de gen și combaterea violenței în bază de gen.

Scopul Proiectului EVA este de a promova egalitatea de gen și de a abilita femeile prin integrarea componentei de gen în politicile publice și bugetele locale şi combaterea violenței în bază de gen și în familie. Durata proiectului este de 3 ani (ianuarie 2020 – decembrie 2022). Proiectul va sprijini parteneriatele cu autoritățile publice locale din Cahul și Ungheni, in realizarea îmbunătățirilor la nivel local si raional pe 2 domenii:

  1. I. Egalității de gen - prin consolidarea capacităților autorităților publice locale și a organizațiilor societății civile, creșterea gradului de conștientizare și educarea publicului privind egalitatea de gen și abilitarea femeilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local.
  1. Eliminarea violenței împotriva femeilor și copiilor - prin fortificarea capacităților echipelor multidisciplinare și a serviciilor specializate, abilitarea supraviețuitoarelor violenței domestice, pilotarea programelor de prevenire în școli și comunități, precum și îmbunătățirea capacităților ONG-urilor locale.

În urma implementării Proiectului, estimam atingerea următoarelor rezultate: (1) egalitatea de gen este promovata și integrata în elaborarea politicilor locale și în procesul de luare a deciziilor; (2) victimele violentei în familie, inclusiv victimele violenței sexuale, au un mai mare acces la servicii multidisciplinare eficiente, iar prevenirea violenței este pilotate în scoli și comunități locale; (3) școli și mass-media au personal instruit pentru planificarea și facilitarea implementării programelor de prevenire a violentei. Aceste acțiuni sunt în concordanta cu prioritățile autorităților centrale și locale ale Republicii Moldova cu privire la asigurarea egalității și prevenirea violentei fata de femei, priorități care se regăsesc în Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea European, în Strategia Națională privind prevenirea combaterii violentei în familie (2018-2021) precum și în Legea nr. 5/2006 cu privire la asigurarea egalității.

În baza acestui Apel de Parteneriat, UN Women va selecta câte 5 comunități rurale din fiecare dintre raioanele Cahul și Ungheni. Formularul de aplicare poate fi descărcat accesând acest link, vă rugam să îl expediați, până la data de 22 decembrie 2020, pe adresele de email:  format electronic pe adresele de E-mail: natalia.postaru@unwomen.org (pentru localitățile din raionul Ungheni) și anatolii.oprea@unwomen.org (pentru localitățile din raionul Cahul) cu subiectul FORMULAR DE PARTENERIAT.  


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet