IREX Moldova lansează runda 3 a Concursului privind Producerea și Difuzarea Contentului Original de Divertisment

Distribuie prietenilor:


IREX Moldova lansează runda 3 a Concursului privind Producerea și Difuzarea Contentului Original de Divertisment

Proiectul „Diversificarea Contentului de Divertisment”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA prin intermediul Ambasadei SUA în Moldova și implementat de IREX, lansează acest concurs cu scopul de a sprijini diversificarea programelor TV originale în limba română produse în Republica Moldova prin:

  • producerea emisiunilor TV locale în baza unor idei originale și concepte inovative
  • justificarea producerii de programe noi pe baza datelor cu privire la preferințele și necesitățile telespectatorilor în materie de divertisment.

IREX va susține producția de content original de divertisment care se încadrează în următoarele categorii:

Scenariul A: Seriale TV cu conținut inteligent, dinamic și care induc o stare de bine:

  • Dramă
  • Comedie
  • Alte genuri de seriale TV.

Scenariul B: Emisiuni TV de tip factual/inspirate din realitate:

  • Istorii despre ocupații și angajați din serviciul public (de exemplu, prezentarea din interior a istoriilor unor sectoare sau ocupații familiare, dar puțin cunoscute)
  • Istorii inspiraționale și unice, bazate pe viața de zi cu zi a oamenilor.

Eligibilitate: Acest concurs este destinat consorțiilor între televiziuni naționale independente și case de producție, producători independenți sau alți creatori de content creativ, care produc și difuzează programe și emisiuni de divertisment de tip episodic, și care doresc să-și diversifice grila de programe cu content original de divertisment destinat populației cu vârsta cuprinsă între 30 și 45 de ani.

Valoarea grantului: valoarea fiecărui subgrant selectat va fi determinată în funcție de disponibilitatea fondurilor din partea IREX și se va stabili în baza conceptului programului de divertisment propus, numărului de episoade și altor componente.

Procesul de aplicare va consta în două etape:

  1. Transmiterea propunerilor, ce vor include genul, titlul, descrierea programului TV propus, numărul de episoade, partenerii de difuzare și de producție și impactul de piață al emisiunii planificat. Doar propunerile selectate vor trece la a doua etapă de aplicare și evaluare.
  2. Transmiterea bugetelor de producție, descrierea detaliată a echipei de producție dedicate și CV-urile acesteia, scenariile/grilele inițiale ale episoadelor pentru numărul de episoade propuse, documentele care confirmă statutul organizațiilor aplicante etc.

Pentru a aplica, consorțiile trebuie să transmită pachetul de aplicare complet la adresa tvgrant.md@irex.org până la 4 decembrie 2020, ora 15:00, indicând în linia de subiect: Concursul privind Producerea și Difuzarea Contentului Original de Divertisment, Runda 3.

Ghidul detaliat al Concursului și Formularul de aplicare pot fi descărcate de pe următorul link: https://www.irex.org/program/rfa-production-and-broadcasting-original-entertainment-content-moldova


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet