PROIECTUL USAID/APM LANSEAZĂ UN APEL DE GRANTURI PENTRU SUSȚINEREA IMPLEMENTĂRII ȘI CERTIFICĂRII BUNELOR PRACTICI AGRICOLE ÎN BAZA STANDARDULUI GLOBALG.A.P

Distribuie prietenilor:Proiectul USAID/APM lansează un apel de granturi pentru susținerea implementării și certificării bunelor practici agricole în baza standardului GLOBALG.A.P.

Data lansării: 2 ianuarie 2020

Data încheierii: 3 februarie 2020

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM), implementat de către Chemonics International, Inc. lansează un apel pentru finanțare prin grant pentru susținerea implementării și certificării bunelor practici agricole în baza standardului GLOBALG.A.P., inclusiv a modulului privind practicile sociale GRASP.

 

Pentru pachetul complet al aplicație și verificarea întrebărilor/răspunsurilor accesați Google Drive: https://drive.google.com/drive/folders/1s43XPyya_dtQWvlXTuYeXZiD5Oiw3Ww3?usp=sharing

Proiectul APM face apel către producătorii și exportatorii de fructe, struguri de masă, pomușoare și legume în stare proaspătă, organizațiile de producători (cum ar fi cooperative sau grupuri de producători) și asociațiile sectoriale de a propune activități de implementare și certificare GLOBALG.A.P. și GRASP în lanțurile valorice respective din Republica Moldova. Solicitanții pot solicita finanțare pentru una sau mai multe activități din lista celor indicate mai jos:

  1. Servicii de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor standardului GLOBALG.A.P.;
  2. Servicii de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor modulului GRASP al standardului GLOBALG.A.P.;
  3. Servicii de audit și certificare a sistemelor de management în baza cerințelor standardului GLOBALG.A.P.;
  4. Servicii de audit și certificare a sistemelor de management în baza cerințelor modului GRASP al standardului GLOBALG.A.P.

Scopul acestui Apel pentru finanțare prin granturi (RFA) este de a sprijini producătorii de fructe, struguri de masă, pomușoare și legume în implementarea și certificarea bunelor practici agricole în baza standardului internațional GLOBALG.A.P. și a bunelor practicilor sociale în baza modulului GRASP a standardului GLOBALG.A.P., ceea ce va contribui la (1) sporirea eficienței proceselor de producere și manipulare post-recoltare, (2) creșterea calității și siguranței alimentare a fructelor și strugurilor de masă și (3) creșterea exporturilor prin corespunderea cu cerințele importatorilor din UE și alte regiuni.

Proiectul APM anticipează acordarea a aproximativ 1,100,000 MDL pentru finanțarea a circa 20 activități de grant. Proiectul APM va acoperi costurile serviciilor de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor GLOBALG.A.P. și GRASP și costurile serviciilor de audit și certificare GLOBALG.A.P. și GRASP în natură.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.