Cum creezi povești pentru branduri? Află de la experții din SUA Lisa LaBracio și Rives



Experții industriilor creative din SUA Lisa LaBracio și Rives vor aduce experiența lor în Republica Moldova. Aceștia vor ține o serie de lecții deschise în perioada 7-11 octombrie la Chișinău și Bălți.  Evenimentele sunt dedicate studenților și profesioniștilor din industriile creative și se desfășoară în cadrul programului „Creative Speakers”, susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii. 

Lisa LaBracio are peste 20 de ani de experiență în domeniul animației și a regizat peste 40 de lecții animate, iar performerul&artistul multimedia Rives este cunoscut pentru discursurile sale TED și ține ateliere de discurs public și improvizație pentru brand-uri de renume.  

Descoperă secretele storytelling-ului 

Experții vor ține un eveniment de comunitate despre crearea poveștilor pentru branduri, în care vor ghida participanții să-și transforme ideile în animație, să exploreze noi modalități de comunicare și să descopere experiențele fascinante ale colaborărilor internaționale. 

Evenimentul va avea loc în limba engleză, în data de 8 octombrie, la ora 18:30, la Mediacor (str. Alexei Mateevici 60, incinta USM). Pentru a-ți asigura un loc, vezi detalii AICI. 

Tot în această perioadă, pe agenda invitaților sunt planificate lecții deschise cu studenții de la specialitățile Animație, Game Design și Multimedia din cadrul programului „Profesiile Viitorului”. De asemenea, vor avea și o lecție deschisă pentru studenții și comunitatea de creatori din nordul țării, la Nortek, în Bălți. 

Mai mult decât atât, vor participa la sesiuni de mentorat individuale pentru specialiștii industriei creative din Moldova. 

Introduceti descrierea imaginii

 

Află cine sunt speakerii creativi


Lisa La Bracio este un Award-Winning Animation Director cu peste 20 de ani de experiență în industria animației. A lucrat cu cineaști independenți premiați și a fost parte din echipa fondatoare TED-Ed, regizând peste 40 de lecții animate care au captivat audiențe internaționale. 

Lisa este dedicată educației și a condus ateliere în comunități din întreaga lume, inspirând tinerii și profesioniști să-și exprime creativitatea prin animație. Mai multe detalii: www.lisalabra.com


Rives este un poet și performer, cunoscut pentru cele șase discursuri ale sale pe TED.com și ca fostă co-gazdă a conferințelor TEDActive și TEDYouth. Cu un stil plin de umor și improvizație, el implică audiențele în fiecare prezentare a sa. 

Rives conduce ateliere de discurs public și colaborează cu organizații de prestigiu precum Google, The Gates Foundation, IBM, Coca-Cola, având ca scop să aducă participanții „la microfon” și să le dezvolte abilitățile de comunicare. Mai multe detalii:  - www.ted.com/speakers/rives  

***

Evenimentul face parte din Programul „Creative Speakers”, dezvoltat de către Asociația Companiilor de Creație (COR), cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova, organizat și găzduit de Mediacor - Centru de producții și tehnologii pentru industriile de Film, Gaming și New Media din cadrul USM - Universitatea de Stat din Moldova.

Programul se desfășoară din anul 2022 și în cadrul acestuia deja 14 experți din SUA au adus experiența lor în Republica Moldova. Interviuri cu o parte dintre experții invitați, pot fi urmărite pe Youtube.