Prezentarea publică a conceptului Parteneriatului Public Civic



Coaliția Sectorului Cultural Independent (CSCI), în colaborare cu organizațiile partenere din societatea civilă - CNTM, CPR, CICO și Platzforma, vă invită la prezentarea publică a conceptului Parteneriatului Public Civic pe data de 13 septembrie 2024, ora 15:00 la Queer Cafe, Casa Zemstvei (Str. Sciusev 103). 

Prezentarea publică are rolul dublu (1) de a introduce noțiunea de parteneriat public civic, contextul și necesitatea lui pentru sectorul cultural independent dar și pentru societatea civilă  și (2) de a prezenta cartografierea cadrului legal cu privire la accesul organizațiilor societății civile la infrastructura publică și recomandările pentru a putea implementa acest parteneriat. Prezentarea va fi urmată de o sesiune de Q&A. 

Parteneriatul Public Civic este o alternativă a parteneriatului public privat și prezintă un nou design instituțional de guvernare participativă în care interesul civic necomercial întâlnește stabilitatea instituțională a administrației publice, în vederea gestionării în comun a lucrărilor de interes, serviciilor sau bunurilor publice. 

CSCI este în special interesată de dezvoltarea acestui parteneriat în scopul facilitării accesului sectorului cultural independent la infrastructură publică, creând astfel condițiile structurale necesare pentru organizațiile necomerciale să poate gestiona direct infrastructura publică în colaborare cu autoritățile locale. Mai mult, considerăm că întreaga societate civilă din RM poate să beneficieze de un acces nemijlocit la infrastructura publică nefolosită în prezent, facilitat de un astfel de model de coguvernanță cum este parteneriatul public civic. Însă acest parcurs este de neimaginat fără a înțelege importanța și rezonanța lui pentru organizațiile din societatea civilă și necesitățile acestora, motiv pentru care dorim să consultăm opinia și interesul public prin intermediul acestei prezentări.

De asemenea, am fi extrem de recunoscători/are dacă ați putea completa acest formular despre necesitățile organizației dvs. în termeni de spații, care ne-ar ajuta să raportăm cadrul legal al parteneriatului direct la realitatea și nevoile actuale ale sectorului civic.  

Vă mulțumim și vă așteptăm la prezentare!

Coaliția Sectorului Cultural Independent (CSCI)
în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului (CNTM), Centrul de Politici și Reforme (CPR), Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională (CICO) și PLATZFORMA