Workshop online nr 5 pentru comunitatea de experți: „Combaterea dezinformării în Moldova - perspective specializate de la experți din Ucraina și Lituania”



Workshop online nr 5 pentru comunitatea de experți: „Combaterea dezinformării în Moldova - perspective specializate de la experți din Ucraina și Lituania”

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în colaborare cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, are plăcerea de a invita comunitatea de experți să participe la un atelier online (workshop) dedicat tematicii combaterii dezinformării în Moldova și împărtășirea de perspective valoroase din partea experților de  nivel înalt din Ucraina și Lituania, acesta face parte din cadrul proiectului „Construirea comunicării strategice pentru a contracara dezinformarea rusă în Moldova”.

Evenimentul online va avea loc pe 19 iulie, la orele 12.00-14.30. Acesta face parte dintr-o serie de șase ateliere în care experți specializați din Moldova, Lituania și agențiile UE își vor împărtăși cunoștințele cu jurnaliștii, părțile interesate și comunitatea de experți în cadrul „Platformei de comunicare strategică pentru combaterea dezinformării ruse în Moldova”.

  • Subiecte: în cadrul primei sesiuni din cadrul atelierului online vor fi explorate tematici privind organizarea campaniilor de crowdfunding, oferind exemple specifice pentru a ilustra strategii și dinamici eficiente. În plus, vor fi discutate metodele, instrumentele și mecanismele de succes utilizate în Lituania, oferindu-le drept cele mai bune practici pe care jurnaliştii și activiștii moldoveni să le adopte în eforturile lor de crowdfunding. A doua sesiune din cadrul atelierului online se va concentra pe consolidarea societății civile, evidențiind abordări eficiente și studii de caz din Lituania;
  • Vorbitorii: în cadrul evenimentului, comunitatea de experți din Moldova va avea ocazia să interacționeze cu domnul Jonas Ohman, fondatorul Blue/Yellow, precum și cu domnul Vytis Jurkonis, director de proiect la Freedom House. Jonas Ohman a primit zece premii pentru acțiunile sale în Ucraina de la unități ale forțelor armate, ministere și președinții Ucrainei și Lituaniei. El este singurul străin care a primit medalia pentru „Apărarea Avdiivka”. De asemenea, Vytis Jurkonis este director de proiect la Freedom House și conduce biroul său din Vilnius, este una dintre figurile cheie în sprijinirea opoziției belaruse din Lituania;
  • Limba de lucru: discuția din cadrul atelier va avea loc în limba engleză.

Link-ul de înregistrare și alte detalii  găsiți pe link👉:  https://bit.ly/4cHcVQx

Despre proiect: Atelierele online fac parte din proiectul întitulat „Construirea comunicării strategice pentru combaterea dezinformării rusești în Moldova”. Proiectul se derulează din septembrie 2023 până în decembrie 2024 și este implementat de către „Expert-Grup” în parteneriat cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei.