Care vor fi cele 3 echipe câștigătoare ale programului național Startup School? Află pe 27 iunie.



width=698

Pe 27 iunie, Moldova sărbătorește inovația și spiritul antreprenorial al tinerilor și tinerelor prin evenimentul de absolvire a programului național Startup School, ediția 5.

 

Învățăm despre startup-uri, de la Cahul la Ocnița

În această ediție a Startup School by Dreamups, 2500 de tineri/tinere și 101 profesori/profesoare din Moldova au aplicat pentru program. Dintre aceștia, au fost selectați 1293 de liceeni și liceene, care împreună cu 50 de profesori/profesoare, au explorat lumea startup-urilor timp de 6 săptămâni.

 

Participanții/-tele au beneficiat de acces platforma de e-learning, UpFactory, cu lecții preînregistrate în limba română, rusă și limbajul semnelor, precum și workshop-uri practice alături 10 mentori/-e rezidenți/-te care i-au ghidat în această călătorie.

 

width=698

 

Prima idee de startup tech

150 de echipe au ajuns în semifinală, creând peste 100 de idei de afaceri în sectoare variate precum EdTech, Gaming și Entertainment. Tinerii/-ele antreprenori/-oare au aplicat cunoștințele dobândite, au abordat provocări reale și au demonstrat inițiativă și inovație.

 

width=698

Scena inovației și antreprenoriatului tech

 

Joi, pe 27 iunie, la Chișinău, va avea loc Demo Day Startup School, unde 20 de echipe din localități precum Soroca, Cantemir, Florești, Călărași, Leova, Orhei și Criuleni vor prezenta ideile lor de afaceri tech dezvoltate în cadrul programului. Aceste echipe vor concura pentru a fi printre cele 3 echipe câștigătoare alese de către un juriul calificat.

 

Data - 27 iunie 2024, 10:00 - 14:00

Locație - Clasa Viitorului (str. Ion Creangă 1, Chișinău)

 

Accesează biletul tău gratuit - bit.ly/ssdemoday2024

 

Alătură-te și tu pentru a descoperi creativitatea și pasiunea ce definesc viitorul antreprenorial al Moldovei. Susține tinerii/tinerele inovatori/inovatoare și descoperă afacerile ce pot schimba lumea tech.

 

Programul este dezvoltat în cadrul inițiativei „De la liceu la lider: Sprijinirea tinerilor specialiști și a viitorului în Republica Moldova prin incluziune și accesibilitate”, implementat de Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups ca parte a proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes - Moldova în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană.

www.tdh.md/MYCS

#MYCS #împreună #maiputernici #MaiBine

 

Startup School este de asemenea susținut și finanțat de Uniunea Europeană prin Proiectul EVOLVE4GE - „Egalitate de gen pentru dezvoltare implementat de UN Women Moldova, Fundația Est-Europeană finanțată de Suedia și realizat cu suportul partenerilor strategici Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.

 

Apreciem mult sprijinul partenerilor de comunicare, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului, Diez, Agora, Zugo și Realitatea.