Workshop pentru jurnaliști „Asistența UE pentru Moldova și locul Inteligenței Artificiale în dezinformare”, 14 iunie 2024Workshop pentru jurnaliști „Asistența UE pentru Moldova și locul Inteligenței Artificiale în dezinformare”, 14 iunie 2024

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în colaborare cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, are plăcerea de a invita jurnaliști independenți şi instituții de presă să participe la un atelier online (workshop) dedicat tematicii combaterii dezinformării în Moldova, ca parte a proiectului „Construirea comunicării strategice pentru a contracara dezinformarea rusă în Moldova”.

Acest eveniment online va avea loc pe 14 iunie, la orele 10.00-12.30. Acest eveniment face parte dintr-o serie de șase ateliere în care experți specializați din Moldova, Lituania și agențiile UE își vor împărtăși cunoștințele cu jurnaliștii, părțile interesate și comunitatea de experți în cadrul „Platformei de comunicare strategică pentru combaterea dezinformării ruse în Moldova”.

  • În cadrul celui de-al treilea workshop online, părțile interesate din Moldova vor avea șansa de a participa la prezentări legate de activitatea Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova, inclusiv de sprijinul acordat instituțiilor din sectorul de securitate din Republica Moldova în domeniul dezinformării. Participanții vor avea, de asemenea, oportunitatea de a afla despre rolul inteligenței artificiale în dezinformare și despre modul în care cetățenii pot contribui la combaterea dezinformării.
  • Vorbitorii în cadrul atelierului vor fi: 1) Ruxandra Stanciu, Ofițer de presă și informare publică, Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova (MPUE) și 2) Artur Gurău, antreprenor IT, director Granat. 
  • Discuțiile din cadrul atelierului vor avea loc în limba română.

Invităm jurnaliștii interesați să se înscrie la evenimentul online la următorul link: 

https://www.eesc.lt/registration-to-the-online-event-platform-for-strategic-communication-to-counter-russian-disinformation-in-moldova-workshop-1-sharing-knowledge-with-moldovan-journalists/

Un link către atelierul online va fi trimis prin e-mail participanților selectați după înregistrare. 

Termen limită de înregistrare: 13 iunie, ora 18:00 (ora Chișinăului)

Despre proiect:

Atelierele online fac parte din proiectul întitulat „Construirea comunicării strategice pentru combaterea dezinformării rusești în Moldova”. Proiectul se derulează din septembrie 2023 până în decembrie 2024 și este implementat de către „Expert-Grup” în parteneriat cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei.