Poate inteligența artificială influența drepturile omului? Aflați răspunsul participând la o nouă lecție publică, organizată de CRJMZiua Siguranței pe Internet se află pe calendarul zilelor marcate la nivel internațional în luna februarie. De la hărțuirea cibernetică, rețelele de socializare și până la identitatea digitală, în fiecare an, în contextul acestei zile se desfășoară acțiuni de sensibilizare a publicului cu privire la problemele online emergente și la îngrijorările actuale.

Internetul a devenit aproape omniprezent în viața oamenilor, iar integrarea inteligenței artificiale în mediul online capătă amploare. De aici și întrebarea firească – în ce măsură drepturile omului pot fi influențate de aceste procese?

La 22 februarie, invităm studenții de la facultățile de drept, jurnalism, relații internaționale și științe politice, precum și tinerii profesioniști, să participe la o nouă lecție publică marca #CRJM – „Internetul în era inteligenței artificiale: impactul asupra drepturilor omului” – eveniment ce va avea loc prin intermediul platformei Zoom, între orele 15:00 – 16:30.

Împreună cu echipa CRJM și Irina Buzu, consilieră în domeniul inteligenței artificiale, vom explica noțiuni-cheie, vom discuta și vom afla:

  • Ce este accesul la internet din perspectiva juridică;
  • Ce presupune conceptul de inteligență artificială;
  • Cum este reglementată inteligența artificială;
  • Care va fi impactul inteligenței artificiale asupra drepturilor omului.

Pentru înregistrare, click aici: https://forms.office.com/e/nQjGWjCXW1

FB

Acest eveniment este organizat cu sprijinul financiar al Fondului canadian pentru inițiative locale (CFLI) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea standardelor privind drepturile omului în Moldova”, implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). Opiniile exprimate sunt responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat viziunea CFLI.