Lansarea Campaniei de informare „Gândește, decide, votează!”



Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral lansează Campania de informare „Gândește, decide, votează!”. Campania, prilejuită de Ziua Internațională a Alegerilor,  se desfășoară în perioada 15 ianuarie – 1 februarie 2024 și prevede mai multe activități de informare și educare electorală, discuții în cadrul instituțiilor de învățământ,  participări la emisiuni, publicații.

Scopul campaniei CICDE este de a informa despre dreptul la vot, procesul electoral și importanța participării la alegeri. Cu această ocazie vom scoate în evidență standardele și principiile alegerilor libere, transparente, corecte și incluzive. Alt obiectiv al campaniei îl constituie sensibilizarea cetățenilor și sporirea conștientizării necesității de a participa la alegeri.

Amintim că anual în prima zi de joi a lunii februarie este marcată Ziua Internațională a Alegerilor. Anul 2024 este important la nivel mondial din punctul de vedere al desfășurării proceselor electorale: două miliarde de oameni cu drept de vot se vor prezenta la urne în peste 50 de state ale lumii.