Conferința și Hackathon DemTech 2023: „Securizarea democrației în era digitală”Conferința și Hackathon DemTech 2023: „Securizarea democrației în era digitală”

Conferința DemTech și Hackathon 2023, organizată de Centrul Europei de Est pentru Democrație Multipartidă (EECMD) în parteneriat cu Oficiul Ambasadei Țărilor de Jos la Chișinău, Fundația Hanns Seidel Moldova și Alianța Democrațiilor se pregătește să fie un eveniment definitoriu. Conferința, programată în perioada 27-28 octombrie 2023 la ArtCor, Chișinău, se va concentra pe teme critice la intersecția democrației și digitalizării.

Discursuri principale ale personalităților proeminente

DemTech 2023 este onorat să prezinte discursuri principale ale personalităților distinse:

  • Nicu Popescu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene: Domnul Popescu va aborda rolul tehnologiilor digitale în modelarea diplomației și securității internaționale.
  • Ștefan Tibuleac, Șef Serviciu al Consiliului Suprem de Securitate: Domnul Tibuleac va aprofunda provocările și oportunitățile adaptării strategiilor de securitate națională pentru era digitală.
  • Anders Fogh Rasmussen (Intervenție preînregistrată) , fostul secretar general al NATO va oferi perspective asupra implicațiilor globale ale tehnologiei asupra democrației și securității.

Aceste discursuri principale vor pregăti scena pentru discuții aprofundate pe teme cheie, inclusiv:

  • Securitate cibernetică pentru democrație: abordarea amenințărilor digitale pentru a proteja procesele și instituțiile democratice.
  • Strategia de securitate națională: Încorporarea tehnologiilor digitale, protejând în același timp libertățile civile.
  • Comunicare strategică: combaterea dezinformarii și promovarea transparenței în era digitală.
  • StratCom Center: Analizarea implicațiilor asupra libertății de exprimare și a drepturilor la confidențialitate.
  • Tehnologie pentru consolidarea păcii și managementul crizelor umanitare: valorificarea tehnologiei pentru răspunsul la dezastre și ajutorul umanitar.

Hackathon: Soluții inovatoare

DemTech 2023 va prezenta un hackathon care încurajează colaborarea interdisciplinară pentru a dezvolta soluții digitale practice în securitatea cibernetică, consolidarea păcii, securitatea națională, comunicarea strategică și implicarea tinerilor în democrație.

Salvează data

Conferința DemTech și Hackathonul 2023 se vor reuni la ArtCor, Chișinău, Moldova, în perioada 27-28 octombrie 2023.

Pentru a vă înscrie, accesați acest link .

Contact: Andrei Curararu

E-mail: acurararu@eecmd.org

Telefon: +37367682000