O altfel de lecție despre Curtea Europeană a Drepturilor Omului!



Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) invită studenții de la facultățile de drept, jurnalism și relații internaționale să participe la o nouă lecție publică marca #CRJM despre activitatea și modul de funcționare a Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO). Împreună cu Vladislav Gribincea, avocat, Directorul Programului Justiție la CRJM, și invitatul special Dumitru Obadă, Agent Guvernamental, vom explica ce face Curtea și cum poate fi sesizată, care e procedura de examinare a cererilor, și vom analiza pe scurt principala jurisprudență CtEDO în cauzele moldovenești.

Știați că deja de 26 de ani cetățenii Republicii Moldova se pot plânge pe autoritățile naționale la CtEDO atunci când consideră că le-a fost încălcat vreun drept fundamental prevăzut de Convenția Europeană a Drepturilor Omului? Dacă vreți să aflați mai multe despre cele peste 750 de violări ale Convenției, constatate de Curtea Europeană în cele circa 600 de hotărâri împotriva Republicii Moldova, atunci vă așteptăm la lecția publică, ce va avea loc pe 25 octombrie, între orele 11:30 – 13:00, la Universitatea de Stat din Moldova, blocul central, aula „Regina Mariaˮ.

Pentru înregistrare, click aici: https://bit.ly/45uJ0qz

Lecția publică este organizată cu sprijinul financiar al Fondului canadian pentru inițiative locale (CFLI) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea standardelor privind drepturile omului în Moldova”, implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova. Opiniile exprimate sunt responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat viziunea CFLI.

Cover