DeepTech GigaHack te provoacă: „Găsește o soluție utilă pentru sarcini reale timp de două zile!”DeepTech GigaHack te provoacă: „Găsește o soluție utilă pentru sarcini reale timp de două zile!

Ai o idee inovativă care ar putea influența dezvoltarea domeniilor precum medicina, energetica, tehnologii informaționale, big data, finanțe și bănci? Atunci te așteptăm la DeepTech GigaHack! Pe 9 și 10 septembrie, vino la cel mai mare hackathon din Moldova, unde comunitatea tech  din țară și din regiune se va reuni pentru a colabora, identifica și dezvolta soluții utile pentru probleme reale din societate. Organizatorii evenimentului și-au unit eforturile cu parteneri privați, guvernamentali și internaționali, pentru a-i provoca pe participanți să intre în competiție.

Inteligența Artificială va fi unul dintre subiectele centrale ale evenimentului, în contextul în care evoluția tehnologică din ultimii ani a cunoscut o ascensiune impresionantă.

Fie că se înregistrează individual sau cu propria echipă, pe parcursul a două zile, participanții vor da curs uneia dintre aceste provocări,  iar cei care vor genera cele mai viabile soluții se vor bucura de premii.  Mai multe detalii pe https://gigahack.md/

Intră în competiție și alege-ți provocarea! 

  • Îți place să rezolvi probleme complexe? Alege provocarea EnergyTech și dezvoltă un instrument de prognozare precisă a consumului de energie. Acesta trebuie să poată decodifica datele din domeniul energetic și să producă prognoze pe termen scurt și mediu. Acuratețea prognozelor, interfața prietenoasă pentru utilizatori, gestionarea datelor în creștere și sugestiile de optimizare a utilizării energiei sunt printre principalele criterii de evaluare;
  • HealthTech Challenge vine cu o misiune care poate schimba felul în care va arăta istoricul medical al pacienților. Dacă ești pasionat de medicină, acceptă provocarea și creează un avatar digital și personalizat care va reflecta fidel pacienții și starea lor de sănătate. De la stilul de viață la tratamente și intervenții chirurgicale, toate informațiile medicale vor fi centralizate în acest avatar, construit în baza Registrelor Electronice de Sănătate, Istoricului Personal de Sănătate și datele ADN.
  • Dacă FinTech-ul este în zona ta de interes, te poți implica în sarcinile Open Banking și Instant Payments asigurate de către Banca Națională a Moldovei. Acestea îți vor permite să dezvolți algoritmi inovatori pentru a amplifica eficiența și securitatea sistemelor bancare. Misiunea celor care aleg această provocare va fi să creeze o platformă capabilă să detecteze rapid activități frauduloase, să îmbunătățească securitatea tranzacțiilor financiare, dar și să faciliteze plățile instantanee din Republica Moldova. În procesul de creație, va trebui să iei în considerare aspecte precum designul funcțional, experiența de utilizare îmbunătățită și respectarea standardelor de confidențialitate a datelor prelucrate.
  • Dacă ești pasionat de Big Data și vrei să faci o diferență în acest domeniu, vino la DeepTech GigaHack, unde vei propune o soluție pentru generarea descrierilor pentru marile companii. Prin instrumentul pe care-l vei dezvolta, vei explora toate perspectivele prin care aceste companii se prezintă - de la istoric și produse, până la servicii, expertiză și modelul de afacere. Soluția ta implică lucrul cu sute de milioane de texte, așa că îți vei pune la încercare creativitatea și îndemânarea și vei construi un prototip funcțional și inovator. O altă provocare în domeniul Big Data se referă la dezvoltarea unui model avansat de învățare automată, destinat să prezică comenzile zilnice pentru magazinele cu amănuntul. Scopul acestui model este să reducă riscul erorilor umane în procesul de plasare a comenzilor, oferind în același timp adaptabilitate inteligentă la schimbările de sezon și tendințele în continuă evoluție.
  • GovTech: Agenția de Guvernare Electronică invită participanții să dezvolte în cadrul aplicației guvernamentale EVO și a unei interfețe web un modul bazat pe tehnologii AI care să asiste cetățenii în procesul de informare privind serviciile publice. Modulul trebuie să conțină o interfață conversațională care permite interacțiuni dinamice cu utilizatorii, permițându-le să pună întrebări, să solicite și să aducă clarificările necesare pentru a primi răspunsuri logice pe baza descrierilor serviciilor publice disponibile pe https://servicii.gov.md.

Iar dacă nici una dintre provocările propuse mai sus nu sunt în zona ta de interes, dă curs „Open Challenge” și creează o soluție la subiectul propus chiar de tine!

Despre DeepTech GigaHack

DeepTech GigaHack este cel mai mare hackathon organizat în Republica Moldova, care va oferi o platformă efectivă pentru generarea, experimentarea și proliferarea ideilor și soluțiilor inovatoare în domeniul tehnologiilor. Evenimentul este o premieră pentru țara noastră și oferă o oportunitate excelentă de a încuraja tinerii să genereze idei noi și inovații care să îmbunătățească calitatea vieții și să promoveze dezvoltarea economică a țării.

DeepTech GigaHack este organizat de Technovator și Digital Park, evenimentul se desfășoară sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și Marea Britanie și Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), și are drept parteneri proiectul Global Cleantech Innovation Programme in Moldova, Agenția de Guvernare Electronică, Moldova Cybersecurity Rapid Assistance, IT Briks, Verdion, AC Tech, Corlabtech, Medpark, Big Data Federation, Efes Moldova, StarNet, Simpals și mulți alți contribuitori și co-organizatori.

Pentru detaliile complete și înregistrarea la hackathon, accesează https://gigahack.md/