După ce a muncit opt ani peste hotare, s-a întors acasă și a lansat o afacere în domeniul finanțelorDupă ce a muncit opt ani peste hotare, s-a întors acasă și a lansat o afacere în domeniul finanțelor

După finalizarea studiilor superioare de masterat, Andrian Iastremschi a activat într-o bancă italiană în Republica Moldova. Ulterior, grație unui proiect-pilot pentru schimb de experiență, a fost transferat să lucreze în Italia, la Milano. Au urmat opt ani de muncă în calitate de consultant financiar într-o țară europeană, iar experiența acumulată l-a inspirat să-și dezvolte o afacere. Astfel, a decis să revină acasă și să lanseze un proiect de educație financiară pentru toți.

Andrian Iastremschi, specialist în finanțe: „Scopul meu este ca educația financiară avansată să ajungă la cât mai multe persoane din Republica Moldova. Vreau să creez o platformă educațională, unde fiecare va putea studia: cum să economisească bani, cum să își creeze bugetele familiale, cum să investească acești bani ca să aibă un randament mai bun, cum să-și creeze pensie privată prin investiții și să nu mai depindă de stat. Încerc să deschid afacerea acum, când țara noastră este în curs de dezvoltare, pentru că e foarte greu să vii pe piață când totul este supradezvoltat, practic nu mai ai loc.” 

Antreprenorul spune că este foarte mulțumit de calitatea serviciilor publice din Republica Moldova și a simțit din start susținere și încurajare din partea statului în procesul de lansare a afacerii. 

Andrian Iastremschi, specialist în finanțe: „Am beneficiat de ajutor din toate părțile. Instituțiile statului lucrează perfect și nu am întâmpinat vreo piedică în toate procesele de deschidere a afacerii. Consider că în prezent suntem o țară care are servicii foarte bune în toate domeniile. Eu voi continua să contribui la dezvoltarea bunăstării populației, pentru că acasă te simți cel mai bine, vrei să obții rezultate și ai mai multă încredere în sine.”

Urmărește istoria integrală în materialul video: https://www.youtube.com/watch?v=aSrhgoj5BZ4 

Pentru a afla mai multe despre tendințele și prioritățile din economia națională, dar și oportunitățile investiționale din Moldova, Biroul Relații cu Diaspora invită moldovenii din întreaga lume să participe la Zilele Diasporei. Acestea vor fi marcate prin două evenimente dedicate: Congresul Diasporei, care va avea loc în data de 18 august, și Diaspora Business Forum, desfășurat la 19 august 2023.

Participă la evenimente, înregistrându-te pe platforma oficială: https://congresuldiasporei.gov.md

Zilele Diasporei sunt organizate cu suportul proiectului „Fondul de Consiliere în Politici”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova GIZ Moldova.