Discuție publică: Integritate și transparență pentru autorități locale eficiente



PM

 

Primăria Mea invită societatea civilă și factorii de decizie la o discuție despre etică și integritate în activitatea administrației publice locale din municipiul Chișinău. Discuția va explora succesele și provocările administrației publice de a asigura un mediu de activitate transparent, orientat pe interesele cetățenilor și rezilient la corupție. O atenție deosebită se va oferi analizei rolului transparenței în construcția unei administrații integre, care se bucură de încrederea și susținerea chișinăuienilor.

Discuția va avea loc pe 9 iunie, începând cu ora 11.00, în incinta organizației „American Councils Moldova” (str. Mihai Eminescu 41/1, Chișinău 2018).

Evenimentul va fi facilitat de către Robert Harris, directorul executiv al Comisiei de Etică din Hawaii, care va prezenta experiența Statelor Unite în acest domeniu. Astfel, evenimentul își propune să servească drept o platformă de discuții pentru identificarea aspectelor prioritare care trebuie ajustate în practicile și legislația Republicii Moldova, la capitolul integritatea și transparența autorităților publice locale. 

Pentru a participa la eveniment, persoanele interesate sunt invitate să completeze următorul formular 👉 https://bit.ly/3WJjU48.

***
Evenimentul are loc ca rezultat al programului de schimb Professional Fellows Program, un program al Departamentului de Stat al SUA cu finanțare oferită de Guvernul SUA și sprijinit în implementarea sa de către Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional.