Motivele ce construiesc relații



Joi, 4 mai 2023, la ora 19:00, Pagina Psihologului desfășoară un webinar gratuit despre cum facem cerințe ce ne îmbogățește viața și cum păstrăm oamenii aproape de noi.
Link de înregistrare:https://forms.gle/V5KuHNgqWp4VMrSx8

5 motive ce construiesc relații de încredere, armonioase și de durată vs 5 motive ce construiesc îndepărtează oamenii de noi. 

În dese rânduri avem nevoie de contribuția celorlalți pentru ca viața noastră să meargă mai bine, în mod natural, atunci când o fac voluntar, oamenii au o predispunere de a oferi grijă, respect și sprijin. Ceea ce îndepărtează oamenii este faptul că adesea, ne oferă suportul lor nu total voluntar, dar din anumite motive ce, cu timpul, îi îndepărtează. 

Navy and Yellow Modern Minimalist Webinar Digital Marketing Facebook Ad 9

Atunci când ai nevoie de sprijinul unei persoane apropiate, motivele de a-ți face pe plac pot fi următoarele:

1️⃣ Banii - dacă pui la bătaie o sumă, achiți taxiul, promiți o bere, oferi ocazia ca persoana să câștige un premiul bănesc.

2️⃣ Aprobarea - cunoaște că nu va fi aprobat altfel decât dacă îndeplinește ceea ce-i ceri - un „om bun” sare mereu în ajutor.

3️⃣ Evitarea pedepsei- trece la acțiune doar din cauza că presupune că te vei supăra sau la rândul tău nu îl vei ajuta;

4️⃣ Evitarea vinovăției- se implică pentru că îi vei spune chestii morale prin care va merita să se simtă vinovat, deoarece o persoană apropiată nu ar refuza să ofere suport.

5️⃣ Datoria- este de datoria unei persoane apropiate să ofere ajutor, „se cuvine” să fie așa și nu altfel;

 💛 Sau ți-ar plăcea ca persoana să înțeleagă că cerința ta vine din nevoia de sprijin, suport, contribuție și are la îndemână o invitație deschisă, prin care ar putea răspunde prin da sau nu, voluntar, fără nici o presiune și poate să-și ofere valoarea sa pentru a-ți face viața mai bună?

 ‼️Află cum faci cerințe astfel încât să știi că ești ajutat din bunăvoință și nu din motive de frică, vinovăție, evitarea pedepsei.

 🌟Motive ce construiesc relații de durată, de încredere și armonioase:

✔️ Compasiune;

✔️ Nevoia de a oferi grijă;

✔️ Nevoia de a contribui;

✔️ Bucuria de a-și manifesta afecțiunea;

✔️ Tendința umană de a investi în relații ce contează;

  Poți vedea descrierea completă la acest link: https://fb.me/e/sVTlE2BA

💙 Ceea ce îmi doresc în viață este compasiune, între mine și ceilalți, bazat pe dăruire reciprocă din inimă

Marshall Rosenberg

📅 4️⃣ MAI 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣

🕖 ORA 1️⃣9️⃣: 0️⃣0️⃣

🔴 ZOOM

 😍 Activitate desfășurată de Pagina Psihologului pentru tineri și adulți ce sunt motivați să-și îmbunătățească relația cu sine și cu ceilalți- în cuplu, la facultate, la serviciu și în prietenie.

 ✍️Pentru a te înscrie la activitate este necesar să completezi formularul și vin cu detalii prin email: https://forms.gle/V5KuHNgqWp4VMrSx8

 🧏‍♂️ Sesiune facilitată de Didenco Andrei - psiholog, trainer educația nonformală, facilitator comunicare nonviolentă.