Aplică și participă la Academia de Liderism Feminin pentru PaceDESPRE NOI 

GENDER-CENTRU, în cadrul Platformei pentru Egalitate de Gen implementează proiectul: „Acțiune umanitară feministă și localizată”, finanțat de Guvernul Elveției și organizațiile partenere ale UN Women, prin intermediul proiectului „Femei în sprijinul femeilor: sporirea leadership-ului și rezilienței femeilor afectate de criză prin inițiative comunitare”. Proiectul realizat de Gender-Centru contribuie la sporirea participării și leadership-ului feminin în planificarea și implementarea răspunsului umanitar.  

DESPRE OPORTUNITATE  

Ca parte a proiectului, vă invităm să participați la Academia de Liderism Feminin pentru Pace. Un program de instruire care are drept scop consolidarea capacităților participantelor în protejarea drepturilor, feminism și realizarea deplină a potențialului lor de liderism. Participantele își vor dezvolta abilitățile și cunoștințele de lideră pentru conducerea femeilor în răspunsul umanitar și în situații de criză.

La fel, vor fi organizate ateliere cu privire la abilitățile de liderism a participantelor, aspecte de gen a conflictelor, discriminarea în bază de gen ș.a. 

Nu în ultimul rând, programul oferă participantelor și posibilitatea de a se întâlni cu lidere și activiste care împărtășesc poveștile lor de succes și exemple de advocacy eficiente pentru femei și fete. 

Pentru activistele care participă la Academia de Liderism, va fi oferită o oportunitate de a participa la concursul pentru granturi mici și de a primi finanțare, pe bază de concurs, pentru desfășurarea activităților conform necesităților fetelor și femeilor din comunitățile lor. 

 Aceste activități ar putea include campanii de informare, educaționale, activități de dezvoltare rurală/locală împreună cu cetățeni din Ucraina care se afla în comunitate, evenimente culturale/sociale de integrarea a persoanelor din Ucraina. 

Academia de Liderism Feminin pentru Pace se va desfășura în două sesiuni. În perioada 3-5 mai 2023, la Chișinău, va avea loc sesiunea de consolidare a capacităților participantelor în feminism și realizarea deplină a potențialului lor de liderism. Iar în perioada 18-19 mai, tot la Chișinău, v-a fi facilitată sesiunea privind managementul proiectelor. Limba de comunicare în cadrul Academiei va fi română și rusă.

Încurajăm participarea femeilor care lucrează în domeniul apărării drepturilor femeilor și fetelor, activistelor LGBTI, reprezentantelor minorităților etnice, femeilor cu dizabilități și femeilor HIV pozitive, femei şi fete din Ucraina care locuiesc în Moldova. 

Participarea la Academie este gratuită. 

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul de înregistrare până la data de 25 aprilie 2023

Pentru informații suplimentare despre participarea la concurs, persoana de contact Inga Stegarescu, telefon:  069269684 

 

Screenshot 2023-04-12 094543

Articol adaugat de: Platforma Pentru Egalitate de Gen