Regulamentul concursului ,,3R: Reduce. Reuse. Recycle’’, ediția 2023



Regulamentul concursului ,,3R: Reduce. Reuse. Recycle’’, ediția 2023

1580x400 Regulamentul concursului de desene 3R
AVI Moldova, în parteneriat cu Kaufland Moldova, anunță desfășurarea ediției a treia a campaniei naționale de conștientizare și educare a societății cu privire la importanța reciclării hârtiei ,,Implicare prin Reciclare’’. Campania își propune să atragă atenția cetățenilor asupra importanței adoptării unui comportament responsabil în raport cu mediul înconjurător și a conjugării eforturilor comune pentru consolidarea culturii sustenabilității în plan local.

Concursul se va desfășura în trei etape. Elevii sunt încurajați să aplice cu lucrările lor în perioada 22 Martie - 4 Aprilie, după care acestea vor fi evaluate de un juriu profesionist. Cinci lucrări selectate vor fi expuse în cadrul unor expoziții în incinta magazinelor Kaufland din Municipiile Chișinău și Bălți. Atât clienții Kaufland, cât și localnicii vor avea posibilitatea să voteze, prin intermediul unui QR code, pentru lucrarea preferată.

ETAPA I

Colectarea lucrărilor: 22 martie - 4 aprilie.

Toți doritorii sunt încurajați să trimită lucrările scanate sau fotografiate prin intermediul acestui chestionar, indicând următoarele informații:

  • Nume, prenume, vârsta;
  • Localitatea;
  • Numărul de telefon;
  • Instituția de învățământ, clasa.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu profesionist la începutul lunii aprilie.

ETAPA II

În a doua etapă, cinci lucrări selectate vor fi expuse în cadrul unor expoziții în incinta magazinelor Kaufland din Municipiile Chișinău și Bălți. Atât clienții Kaufland, cât și alți localnici, vor avea posibilitatea să voteze, prin intermediul unui QR code, pentru lucrarea preferată.

Toți participanții vor fi premiați cu un set de cadouri și diplome de participare.


ETAPA III
Câștigătorul concursului din fiecare regiune va fi anunțat în luna mai, iar lucrarea câștigătoare din fiecare oraș va fi imprimată pe un lot de caiete produse din hârtie reciclată, care vor fi donate, ulterior, școlilor în care învață tinerii care au participat la concurs.

Încurajăm toate instituțiile de învățământ, centrele de creație și centrele pentru copii și adolescenți să se alăture promovării acestei inițiative.

E-mail proiect: evs@avimd.org