Premii și granturi în valoare de 1000 și 2000 de euro au fost oferite tinerilor startupperi la Yep Xmas Startup Battle



 

photo 5251456805333222371 y

Joi, 15 decembrie  2022, în comunitatea Yep! Moldova au fost desemnați câștigătorii programelor Yep! Startup Pre-Accelerator și Startup 101.

La final de an, după două luni de instruiri în Yep! Startup Pre-Accelerator, 6 echipe finaliste au  prezentat într-un pitch de 3 minute care este problema și soluția startupului, modelul de business, dimensiunea pieței, concurenții, dar și Road map.

Echipele premiante ale acestei ediții sunt:

Locul I: TalkEarn intră în 2023 cu un grant în valoare de 2000 de euro.

Echipa TalkEarn vrea să creeze o  aplicație care ajută experții să-și monetizeze cunoștințele prin apeluri web plătite în Crypto, iar utilizatorii să primească servicii online de încredere.

Locul II: ToUturing este echipa care de bucură de un grant de 1000 de euro.

Echipa TUtoring își propune să construiască o platformă de tutoring one-to-one pentru elevi.

Premii speciale: Echipele BeeForSee și VinArt au primit acces în Creative Accelerator.

BeeForSee dezvoltă o soluție de monitorizare a parametrilor de bază în coloniile de albini (greutate, temperatură, umiditate) și transmiterea lor către apicultori, iar VinArt vrea să creeze o  platformă care conectează vinăriile cu artiștii / creatorii de etichete.

Toate echipele au primit Amazon Web Services Credits în sumă de 10 mii USD.

De asemenea, la Xmas Startup Battle, au fost anunțați câștigătorii concursului Yep!Idea Challenge, organizat în cadrul programului pentru adolescenți Startup 101. Participanții au prezentat ideea lor de afaceri, oferind răspuns la întrebarea „Cum pot deveni mai independent financiar cu ajutorul talentului pe care îl am?„

Câștigătorii au primit startup kit-uri, iar doi dintre ei - bilet la tabăra de vară organizată de Startup Wise Guys.

La această ediție a programului Startup 101, au participat 1000 de adolescenți din peste 155 de instituții din 10 țări ale lumii: Moldova, România, Marea Britanie, Danemarca, SUA, Belgia, Italia, Irlanda, Canada, Rusia. Programul Startup 101 este realizat de Yep! Moldova, cu susținerea financiară a Fundației Startup Wise Guys, dar și USAID Moldova și Ambasada Suediei la Chișinău, prin programul Tehnologiile Viitorului.

Despre Yep!Moldova

Yep! Moldova este o organizație care dezvoltă early stage startups și promovează gândirea antreprenorială.

Începând cu anul 2016, Yep!Moldova a organizat peste 100 de evenimente locale, regionale și internaționale, la care au participat peste 9000 de tineri, profesori și experți în domeniul antreprenorial. Organizația este partenerul local al Garage48 - organizație estoniană ce desfășoară cele mai mari hackathoane din Europa. Viziunea Yep!Moldova este să dezvolte o generație de tineri care gândesc antreprenorial.

photo 5251456805333222372 y