Rolul mass-media în prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor„Rolul mass-media în prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor” – este subiectul unei discuții tematice, organizate de UN Women și UNICEF în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API) vineri, 18 noiembrie 2022, la Chișinău. Evenimentul are loc în cadrul Campaniei „16 zile de activism pentru Eliminarea Violenței împotriva femeilor și fetelor” și urmărește scopul de a evidenția rolul crucial și responsabilitățile instituțiilor mass-media de a promova egalitatea de gen și a contribui la prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor.

Invităm jurnaliști/-te, editori/-e, reprezentanți și reprezentante ale agențiilor de presă, organizațiilor societății civile, lectori/-e și studenți/-te la facultățile de jurnalism din țară. Evenimentul va avea loc în format de dialog unde vor fi discutate principalele constatări ale raportului global privind Cartografierea legăturii dintre relatările din mass-media privind violența împotriva fetelor care prezintă tendințele globale în abordarea mediatică a subiectului violenței în bază de gen. Recomandările raportului global vor fi contextualizate prin prisma ghidului „Abordarea în presă a violenței în baza de gen și a violenței împotriva copiilor” elaborat de API. Participantele/-ții vor fi implicați și într-un panel discuții cu jurnaliști și jurnaliste despre rolul mass-media în modelarea și consolidarea valorilor și atitudinilor, abordarea cauzelor de violență prin promovarea unor norme sociale și de gen pozitive, și furnizarea de informații esențiale victimelor/supraviețuitoarelor și celor care și-ar dori să le sprijine.

Limba de lucru în cadrul evenimentului va fi limba română.

Evenimentul va avea loc pe 18 noiembrie, la ora 10.00, și se ve desfășura la Digital Park, sala Innovation.

Persoanele interesate de a participa la acest eveniment sunt rugate să transmită solicitarea de înregistrare la adresa electronică tatiana.ranga@api.md până luni, 14 noiembrie 2022, ora 10.00.

Atenție: numărul de locuri disponibile este limitat.

Vă așteptăm cu drag!