Cunoaște subiectele care vor fi puse în discuție la conferința dedicată integrării tinerilor pe piața muncii



Conferința „Perspective și oportunități de angajare pentru tinerii din Republica Moldova” va aduce pe aceeași scenă oficiali guvernamentali, invitați speciali din țară și de peste hotare, precum și tineri specialiști și absolvenți ai instituțiilor de învățământ profesional din țară. Evenimentul este un punct de lansare în identificarea direcțiilor strategice pentru Inițiativa pentru angajabilitatea tinerilor, care este menită să promoveze abordări rapide, flexibile și inovatoare și să devină o platformă pentru identificarea soluțiilor de asigurare a lanțurilor valorice sustenabile în contextul tranziției către o economie verde.

Evenimentul este structurat în trei paneluri de discuții, în care vor fi abordate subiecte despre barierele integrării tinerilor pe piața muncii din Republica Moldova, dar și potențiale soluții pentru depășirea acestora.

Primul panel din cadrul conferinței este dedicat integrării pe piața muncii a noilor specialiști și provocărilor cu care se confruntă aceștia. Invitații vor pune în discuții strategiile și necesitățile de susținere a tinerilor pentru a se putea încadra armonios la un job și vor identifica acțiunile specifice de suport pentru a crește capacitatea lor de integrare profesională.

Al doilea panel va pune accent pe promovarea formării profesionale prin Comitetul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Speakerii vor aborda subiecte ce se referă la implicarea mediului de afaceri în sporirea angajabilității tinerilor și cum asociațiile de business, agenții economici, și alte entități din domeniu de pot implica în susținerea specialiștilor după absolvirea învățământului profesional tehnic.

Ultimul panel este dedicat evoluțiilor regionale ale pieței forței de muncă și experiența UE și a țărilor parteneriatului estic în acest domeniu. Invitații vor pune în discuții oportunitățile și instrumentele necesare pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și soluțiile neguvernamentale pentru sprijinirea capacității de integrare profesională a specialiștilor noi.

Conferința va avea loc pe data de 26 octombrie, cu începere de la ora 9:00 și poate fi urmărită pe privesc.eu.

--

Evenimentul este organizat cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde", finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).