150 de tineri din Moldova și Ucraina au dezvoltat  idei de startup timp de 48 de ore



 

Timp de 48 de ore muncă, cercetare și sesiuni individuale cu mentori din 5 țări (Republica Moldova, Estonia, Spania, Ucraina și Liban) cele 17 echipe participante la Empowering Youth Hackathon au reușit să-și testeze ideea, să identifice potențialii consumatori și să realizeze un prototip.

Peste 150 de tineri din Republica Moldova și Ucraina au răspuns provocării și au muncit la ideile lor de startup în cadrul celei de-a 5-a ediții a Empowering Youth Hackathon. Evenimentul organizat de Garage48 și Yep!Moldova, cu susținerea Ministerului de Afaceri Externe din Estonia, s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 14-16 octombrie, în Centrul Industriilor Creative Artcor.

În cele 3 zile de muncă tinerii au fost ghidați de experți în business, marketing, product design, UI&UX design, software development etc. și au lansat idei și soluții pentru probleme legate de educație, sănătate, artă, apicultură, jurnalism, investiții, etc.

La final, echipele au prezentat în fața experților ideea startup-ului și realizările pe care le-au atins 4 în cele 48 de ore. 4 dintre cele 17 echipe au fost premiate:

Locul I (MD): Toutoring – serviciu de tutorat 1:1 personalizat pentru nevoile fiecărui student
Locul I (UA): Lita – aplicație ce include toate detaliile medicale și informațiile de control ale unei persoane

Locul II (MD): HomeLab – jucării și ustensile pentru dezvoltarea abilităților și a inteligenței
Premiul special (MD): Beehive – aplicație care detectează acarienii care distrug coloniile de albine

 

Echipele câștigătoare au primit bilet de intrare în programul de preaccelerare YEP!, unde vor avea acces la granturi de până la 2000 de Euro, iar echipele clasate pe locul I vor merge la conferința sTARTUp Day din Estonia, dedicată comunității de startup.

 

Empowering Youth Hackathon s-a desfășurat pentru a 5-a oară în țara noastră, iar această ediție a fost realizată în comun cu echipa din Ucraina. Acesta este unul dintre evenimentele pentru startupperi pe care Yep!Moldova le organizează în parteneriat cu Garage48, cel mai mare organizator de hackathoane din Europa.

 

photo 5366559394835317686 y