AED a lansat un nou laborator pentru formarea Instalatorilor sisteme fotovoltaice

Astăzi a fost inaugurat laboratorul de instruire practică pentru meseria „Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare” (IFVS) în cadul Instituției Publice Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE). Acesta reprezintă un spațiu organizat pentru cursurile de formare profesională continuă la meseria Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare (IFVS), care se va desfășura în mun. Chișinău, IP Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, str. Melestiu, 12.

Evenimentul încununează doi ani de strânsă colaborare între Asociația Obștească ”Educație pentru Dezvoltare” (AED), @CEEE, @Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC) și agenți economici în cadrul proiectului „Dezvoltarea competențelor în domeniul energiei solare” (SECI II). Proiectul a fost implementat grație suportului financiar al @Fundației ”Liechtenstein Development Service” (LED) și a provocat actorii din domeniul energiei regenerabile din țara noastră să confere energiei viitorului titlu oficial, profesionist și de perspectivă.

La deschiderea oficială a fost prezentă secretara de stat de la Ministerul Educației și Cercetării, doamna Galina Rusu, care a apreciat înalt succesele obținute în urma colaborării dintre toți actori implicați. De asemenea, managera de proiecte pentru Europa de Est a Fundației ”Liechtenstein Development Service” (LED) Miriam Speh a subliniat importanța dezvoltării sectorului energiei regenerabile pentru decentralizare și obținerea independenței energetice, mai ales în mediul rural.

AED felicită și mulțumește pentru consecvență reprezentanții Instituției Publice Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și agenții economici implicați în laboriosul proces de implementare a proiectului SECI II.

May be an image of 6 people and indoor