La Chișinău se va organiza cel mai mare forum național dedicat tinerilor. Aplică pentru a beneficia de 2 zile de network cu peste 50 de experți naționali și internaționali și tineri din întreaga țară



În această toamnă, în perioada 22-23 octombrie la Chișinău, se organizează cel mai mare forum dedicat tinerilor din Republica Moldova. Timp de două zile, 150 de tineri din toată țara vor avea șansa să interacționeze cu peste 50 de experți locali și internaționali pe diverse teme: viziuni locale și regionale de dezvoltare a sectorului de tineret, șansele integrării europene și provocările cu care se ciocnesc tinerii de la noi din tara.

Scopul Forumului este de a oferi ocazia tinerilor să descopere strategii și metode inovative de participare în dezvoltarea programelor și politicilor pentru comunitățile lor și pentru a facilita dialogul cu decidenții politici, în susținerea proceselor democratice. Forumul se va axa, de asemenea, pe modalitățile de informare a factorilor de decizie, pentru a considera viziunea tinerilor în elaborarea politicilor de dezvoltare. Credem că politicile de tineret cu adevărat eficiente sunt marcate de nivelul înalt de implicarea tinerilor - nu doar ca destinatari, ci ca resurse valoroase în procesul de luare a deciziilor.

Avem deosebita onoare de a avea în calitate de speakeri și experți naționali și internaționali pe Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova; Georgi Baramidze, deputat, fost viceprim-ministru și ministru al Integrării Europene a Georgiei; Siegfried Mureșan, deputat european, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentului European, dar și alte nume notorii (vedeți agenda).

Evenimentul va întruni nouă paneluri:

  • Înapoi în timp - până astăzi - în viitor: 1989 – 2030;
  • Viziunea liderilor politici pentru viitorul Moldovei - spre o mai mare implicare a tinerilor în politică;
  • Viitorul cu și pentru tineri;
  • Nu lăsa nici un tânăr în urmă;
  • Viitorul European al Moldovei;
  • Moldova în Europa – Europa în lume;
  • Spre reziliența Moldovei - lupta noastră pentru ziua de mâine (Probleme locale și provocări globale);
  • Lumea digitală;
  • Oportunități pentru Moldova.

Pentru a participa la Moldova Youth Forum 2022, tinerii din toată țara sunt invitați să completeze formularul până la data de 9 octombrie 2022. Formularele incomplete sau transmise după termenul-limită nu vor fi examinate. Doar persoanele selectate vor primi un e-mail de confirmare. 

Participarea la forum este gratuită. Organizatorii acoperă costurile pentru cazarea participanților din regiuni. Pentru participanții din mun. Chișinău, inclusiv suburbii, nu se asigură cazare. Cheltuielile de transport nu se rambursează.

Moldova Youth Forum este organizat de către Institutul Republican Internațional, Konrad-Adenauer-Stiftung și Delegația Uniunii Europene în Moldova.

Institutul Republican Internațional este organizație internațională lider în dezvoltarea democrației. Institutul este nepartizan, neguvernamental, care a desfășurat activități cu impact ridicat în peste 100 de țări începând cu 1983 - în Africa, Asia, Eurasia, Europa, America Latină, Caraibe, Orientul Mijlociu și Africa de Nord - și are în prezent birouri în 40 de țări din întreaga lume.

Fundația Konrad Adenauer (KAS) este o Fundație Politică, apropiată Uniunii Creștin-Democrate (CDU) din Germania. Cofondătorul CDU și primul cancelar federal german, Konrad Adenauer (1876-1967) a îmbinat tradițiile creștin-sociale, conservatoare și liberale. Numele său este sinonim cu reconstrucția democratică a Germaniei, ancorarea politicii externe germane în comunitatea de valori transatlantice, viziunea asupra unificării europene și orientarea spre economia socială de piață. Moștenirea spirituală a lui Konrad Adenauer reprezintă pentru KAS o misiune și, în același timp, o îndatorire.

facebook sharing button

twitter sharing button

email sharing button

sharethis sharing button

whatsapp sharing button

odnoklassniki sharing button

linkedin sharing button

vk sharing button