20 startup-uri din Moldova își vor prezenta companiile la București. Află cum poți participa și tu!



XY StartUp Bucuresti Cover

20 startup-uri își vor prezenta companiile în fața investitorilor din România pe 19 octombrie, în cadrul evenimentului Moldova Startups Day, organizat de XY Partners în colaborare cu Early Game Ventures, cu susținerea Investitii.md, Business Angels Moldova. Află mai jos detalii despre eveniment, dar și cum poți aplica și tu împreună cu echipa ta!

Moldova Startups Day e conceput să deschidă ecosistemul startup-urilor din R.Moldova pentru comunitatea investitorilor români. Totodată, acesta va evidenția direcția și progresul înregistrat de antreprenorii basarabeni.

Ecosistemul de startup-uri din Republica Moldova se dezvoltă cu pași rapizi în ultimii ani, și tot mai multe echipe înregistrează nu doar succese pe piața autohtonă, dar reușesc să se scaleze și pe piața din România. 

Din acest motiv, XY Partners a decis să ofere o șansă unică pentru cele mai bune 20 echipe pentru a-și prezenta pitchurile în fața comunității de investitori din România. 

Având în spate trei ani de muncă intensă cu zeci de echipe care au participat la programele desfășurate de XY Partners, afirmăm cu încredere că R. Moldova are tineri antreprenori inventivi, competitivi și ambițioși, motiv pentru care credem că este de bun augur să fie descoperiți de comunitatea oamenilor de afaceri din România.

Astfel, la mijlocul lunii octombrie, Moldova Startups Day, în premieră, va reuni cei mai buni fondatori de startup-uri din R. Moldova și peste 100 de investitori români, la București. 

Scopul evenimentului este de a lansa startup-urile din R. Moldova pe piața din România, cu suportul investitorilor și comunității de business din România; atragerea investițiilor din România pentru startup-urile din R. Moldova; oferirea de deal flow pentru investitorii din România și conectarea fondurilor și investitorilor din România cu fondatorii de startup-uri din R. Moldova.

4 motive să participi ca startup la Moldova Startups Day?

1. Atragere de fonduri

Moldova Startups Day este oportunitatea perfectă pentru fondatorii de startup din R. Moldova să se întâlnească cu investitorii din România. Pentru a te ajuta să găsești cei mai buni investitori pentru afacerea ta, am adunat peste 100 de investitori români pregătiți să-ți descopere ideile.

2. Intro-uri

Investitorii din România vor putea ajuta echipele de startup-uri din Moldova să cunoască și să stabilească legături cu potențiali clienți pentru viitoarele colaborări.

3. Mentorat 

Cele 20 de echipe care vor merge împreună cu XY Partners la București în cadrul Moldova Startups Day vor putea beneficia de mentorat din partea oamenilor de afaceri și investitorilor prezenți la eveniment

4. Vizibilitate

Cu peste 150 de participanți la Moldova Startups Day, ai ocazia să-ți prezinți startup-ul în fața investitorilor, experților din industrie, mass-media, potențialilor clienți și parteneri din România. În acest fel, atunci când vei decide să te scalezi pe piața internațională vei avea deja o comunitate de oameni care te cunosc și te susțin. 

Vrei să participi ca startup la Moldova Startups Day? Aplică până pe 16 septembrie, aici: https://bit.ly/3DdeE1k.

Detalii despre Moldova Startups Day, găsești aici.

Evenimentul este organizat de XY Partners în colaborare cu Early Game Ventures, cu susținerea Investitii.md, Business Angels Moldova. 

XY Partners este un accelerator de afaceri fondat în 2019, care, prin intermediul programelor sale, dezvoltă companii de la zero, oferind suport operațional și acces spre potențiale finanțări. Menirea programelor XY este de a sprijini antreprenorii care au idei grozave de afaceri.

De trei ani creștem împreună cu echipele noastre comunitatea de startup-uri din R. Moldova. Împreună am reușit să obținem: 150+ de startup-uri accelerate; 6 startup-uri lansate pe piața internațională; 393.000$ investiții atrase pentru dezvoltarea startup-urilor; 1500+ aplicări la programele XY!