Oportunitate pentru tineri/tinere: Hackathon-ul de idei inovative în domeniul Antreprenoriatului Social și Verde



 

Ești tânăr/ă creativ/ă? Participă la Hackathon-ul de idei inovative în domeniul Antreprenoriatului Social și Verde

 

În perioada 17-18 septembrie 2022, Departamentul Antreprenoriat Social din cadrul organizației EcoVisio, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, organizează Hackathon-ul de idei inovative în domeniul Antreprenoriatului Social și Verde.

 

Acesta este un program intensiv de generare, creare și testare accelerată a ideilor de Start-Up-uri, precum și implementarea acestora cu ajutorul conceptului de Design Thinking, ce  îți va oferi posibilitatea să creezi și să testezi ideea de afacere socială și verde. Te așteptăm! 

 

Din cauza schimbărilor radicale din societate și mediul înconjurător,  dezvoltarea afacerilor sociale și verzi a devenit nu doar un moft, dar și o necesitate. Vino la Hackathon-ul organizat de EcoVisio în parteneriat cu iHUB Chișinău pentru a dezvolta și implementa o idee de afacere socială cu impact real!

 

Programul este destinat tinerilor(-elor) și antreprenorilor(-arelor) care sunt în căutare de idei și mentorat pentru dezvoltarea afacerii. Încurajăm să aplice persoanele interesate de acest domeniu, dacă ești: tânăr(a), elev(a), student(ă), antreprenor(oare) social(ă), activist(ă). 

 

În cadrul Hackathon-ului vei avea parte de următoarele activități:

  • Sesiuni introductive despre Design Thinking / Antreprenoriat Social / Antreprenoriat Verde;
  • Crearea echipelor (puteți să veniți cu echipa formată sau să vă alăturați unei echipe în cadrul evenimentului);
  • Identificarea problemei ce urmează a fi soluționată;
  • Conceptualizarea proiectului de Start-Up ce va rezolva problema identificată;
  • Dezvoltarea prototipului cu ajutorul mentorilor din cadrul Hackathon-ului;
  • Prezentarea proiectului în fața membrilor juriului și a participanților.

 

Hackathon-ul are o durată de 30 de ore, astfel trebuie să fiți pregătit să lucrați asupra proiectului „zi și noapte”. 30 de ore de lucru asupra ideilor inovative de afaceri sociale și verzi. Pentru a participa în cadrul Hackathon-ului, este necesar să completezi formularul de înregistrare și să ai o doză de MOTIVAȚIE: https://bit.ly/Hackathon_social_green 

 

După completarea formularului de înregistrare, persoanele alese vor fi contactate de către organizatori.

 

În caz de necesitate, sau pentru a afla mai multe detalii despre activitate, puteți să contactați coordonatorul proiectului:

Racu Laurențiu

Tel: 068814416

Mail: laurentiu.racu@ecovisio.org 

 

Acest eveniment este realizat de EcoVisio în cadrul proiectului „Antreprenoriatul Social pentru tineri și tinere”, implementat cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova  în cadrul Programului de Granturi 2022.